Σκυλακάκης: Ήδη δώσαμε χρήματα για να ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια προσέλκυσης επισκεπτών

Σκυλακάκης: Ήδη δώσαμε χρήματα για να ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια προσέλκυσης επισκεπτών

Προωθούμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης του τουρισμού της χώρας μας

Την στήριξη της κυβέρνησης στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις στον τουρισμό τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Επικοινωνία» ανέφερε: «Η κυβέρνηση είναι εδώ προκειμένου να στηρίξει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις στον τουρισμό. Το πόσο καλά θα πάει φέτος η τουριστική περίοδος θα εξαρτηθεί από την ικανότητά μας να αξιοποιήσουμε τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ακόμα δεν έχουμε μια καθαρή εικόνα για τις συνέπειες της πανδημίας στην «βαριά βιομηχανία» της χώρας, ωστόσο «τα πράγματα βελτιώνονται κάθε ημέρα. Βλέπουμε κάποια ξενοδοχεία ότι είναι έτοιμα να ανοίξουν, αλλά και κάποιες χώρες που νομίζαμε ότι θα είναι κλειστές να βγαίνουν από τον κοροναϊό. Πρόκειται για δυναμική εικόνα».

Ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε ότι «μόλις σήμερα δώσαμε ως Υπουργείο Οικονομικών χρήματα στο Υπουργείο Τουρισμού προκειμένου να ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια για την προσέλκυση τουριστών» και σημείωσε ότι η χώρα μας λόγω της επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας έχει αποκτήσει μια πολύ καλή εικόνα δημοσιότητα.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης που προωθεί η Κομισιόν επεσήμανε ότι θα χορηγηθεί στη χώρα μας μια χρηματική βοήθεια μεγάλου μεγέθους σε βάθος τετραετίας, δημιουργώντας έναν έμμεσο δημοσιονομικό χώρο. «Έτσι καθίσταται πιο ρεαλιστική η μείωση εισφορών και φόρων» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι όλα αυτά θα παρουσιαστούν στον προϋπολογισμό του 2021.