Σκυλακάκης: Τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης θα πέσουν στην πραγματική οικονομία

Σκυλακάκης: Τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης θα πέσουν στην πραγματική οικονομία

«Θα μειωθεί η προκαταβολή φόρου»

Στην οικονομική ενίσχυση που θα λάβει η χώρα μας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης στάθηκε, σε δηλώσεις του, ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο Mega.

Όπως τόνισε «ουσιαστικά πρόκειται για υπερδιπλασιασμό του κοινοτικού προϋπολογισμού και το ποσό που αντιστοιχεί στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να δούμε όμως που θα κάτσει η μπίλια. Υπάρχει ακόμα μια διαπραγμάτευση. Μόλις χθες, ανακοινώθηκε η εισήγηση της Κομισιόν».

Ο υφυπουργός διευκρίνισε πως οι ευρωπαϊκοί πόροι που θα έρθουν στη χώρα μας θα «πέσουν» απευθείας στην πραγματική οικονομία, προκειμένου να δημιουργηθεί νέος πλούτος.

«Περνώντας στην οικονομία, μέσα από επενδύσεις δημιουργούν καινούργιο πλούτο, νέο ΑΕΠ. Εμμέσως, δημιουργούν επίσης και δημοσιονομικό χώρο, καθώς γεννούν ΑΕΠ, άρα φόρους και εισφορές» όπως είπε.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε παράλληλα ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως όταν παρέλθει η οικονομική κρίση θα επανέλθουμε στην τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων, όπως και όλη η Ευρώπη», ενώ αναφορικά με την προκαταβολή φόρου, τόνισε πως θα μειωθεί, τονίζοντας ωστόσο, πως το είδος της μείωσης θα αποφασιστεί «όταν δούμε τις φορολογικές δηλώσεις των επιχειρήσεων».

Έμφαση, όπως είπε, θα δοθεί στις πληττόμενες επιχειρήσεις, μια και «εκεί πρέπει η προκαταβολή να μειωθεί σημαντικά», ενώ για το θέμα της φορολογίας τόνισε πως η Πολιτεία θέλει «να ενισχύσει τους ανθρώπους στο θέμα της φορολογίας, με ενδεχόμενη μείωσή της, ανάλογα με το πως πάνε και τα κρατικά έσοδα».