«Όχι» της Βουλής στην άρση ασυλίας του Αλέξη Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Όχι» της Βουλής στην άρση ασυλίας του Αλέξη Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Με 2017 ψήφους απορρίφθηκαν αιτήσεις για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και 53 βουλευτές του

Απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία και με 207 ψήφους στην Ολομέλεια της Βουλής, οι αιτήσεις άρσεις ασυλίας κατά του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, του πρώην υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και 52 ακόμα εν ενεργεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είχαν κυρώσει στις 25 Ιανουαρίου του 2019 στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το εισαγγελικό αίτημα στάλθηκε στη Βουλή μετά από αναφορά πολίτη εναντίον όλων των επανεκλεγέντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν υπερψηφίσει τη Συμφωνία. Ειδικότερα, σε σύνολο 219 παρόντων βουλευτών, κατά της άρσης ασυλίας ψήφισαν 207 βουλευτές, ενώ 11 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ και ένας δήλωσε «παρών».

Όλα τα κόμματα, πλην της Ελληνικής Λύσης, συμφώνησαν ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν έπρεπε να στείλει στη Βουλή τη δικογραφία, αλλά να τη θέσει στο αρχείο, καθώς το θέμα είναι πολιτικό και όχι νομικό και αφορά την ελεύθερη γνώμη, έκφραση και ψήφο του βουλευτή, όπως προσδιορίζεται από το Σύνταγμα.

Οι εκπρόσωποι από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 είχαν ξεκαθαρίσει, ότι θα καταψηφίσουν, ενώ μόνο η Ελληνική Λύση είχε δηλώσει, ότι θα υπερψηφίσει το εισαγγελικό αίτημα. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας είχε απορρίψει ομόφωνα, πλην μίας ψήφου την άρση ασυλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

1
σχόλιο
  1. avatar Anastasios Papoutsis

    ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΤΣΙΠΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ 2 ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Παρακαλούμε περιμένετε ...