Αχτσιόγλου: Ψεύδη και τραγική ανεπάρκεια Βρούτση για τις εκκρεμείς συντάξεις

Αχτσιόγλου: Ψεύδη και τραγική ανεπάρκεια Βρούτση για τις εκκρεμείς συντάξεις

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

Προσωπική επίθεση στον υπουργό Εργασία Γιάννης Βρούτση, για τις εκκρεμείς συντάξεις, εξαπολύει η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, η οποία τον κατηγορεί για ψεύδη και τραγική ανεπάρκεια.

Όπως αναφέρει «ο κ. Βρούτσης είναι παντελώς έκθετος τόσο για το έργο του στο υπουργείο Εργασίας, όσο και για τα ψέματα που έχει πει όλο το προηγούμενο διάστημα» και προσθέτει ότι «μετά το φιάσκο της τηλεκατάρτισης, ο υπουργός Εργασίας οδηγείται σε ένα ακόμη, το οποίο αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις».

Χαρακτηριστικά η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Πρώτον: Η χθεσινή έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις είναι αποκαλυπτική. Αποκαθιστά την αλήθεια αναφορικά με τις εκκρεμότητες που άφησε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για 108.000 κύριες και επικουρικές, μειωμένες κατά 70% σε σχέση με αυτές που είχε παραδώσει στα τέλη του 2014 ο κ. Βρούτσης. Καταρρίπτει δηλαδή με τον πλέον επίσημο τρόπο τα ψεύδη που διακινεί τόσο καιρό, ότι τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε 1 εκατομμύριο απλήρωτες συντάξεις. Ο κ. Βρούτσης, σε σημερινή του δήλωση, όχι απλώς δεν απολογείται για τα ψεύδη του, αλλά τα επαναλαμβάνει, επιχειρώντας τώρα να διαψεύσει πέρα από τα ασφαλιστικά ταμεία και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής!

Δεύτερον: Η ίδια έκθεση αποκαλύπτει, ότι από τον Ιούνιο του 2019 και μόνο μέχρι τον Μάρτιο του 2020, τους 9 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, οι εκκρεμείς συντάξεις έχουν αυξηθεί κατά 45.000 ενώ η συσσώρευση εκκρεμοτήτων συνεχίζεται και μετά τον Μάρτιο οδηγώντας σε διπλασιασμό τους. Μέσα σε μόλις δέκα μήνες λοιπόν, ο κ. Βρούτσης που επιμένει να καταγγέλλει με ψεύδη τον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να παράγει έργο, αυξάνει τις εκκρεμείς συντάξεις κατά 50%!

Τρίτον: Το σημερινό πρωτοσέλιδο της “Αυγής” αποκαλύπτει ένα ακόμη ψέμα του κ. Βρούτση. Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Βρούτσης ωρυόταν για τους δήθεν λάθος επανυπολογισμούς συντάξεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας αλλεπάλληλες συνεντεύξεις, σήμερα αποδεικνύεται ότι τους ενσωματώνει απολύτως, χωρίς να δίνει καμία εξήγηση ούτε για το τι έλεγε χθες, ούτε για το τι πράττει σήμερα.

Η υπόθεση θα ήταν αστεία αν δεν αφορούσε τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων».

Παρακαλούμε περιμένετε ...