Σήμερα οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για εργασία, οικονομία και τουρισμό

Σήμερα οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για εργασία, οικονομία και τουρισμό

Θεοχάρης: Ξεκάθαρο και συνεκτικό θα είναι το σχέδιο που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για τον κλάδο του τουρισμού

Με τηλεοπτικό μήνυμά του σήμερα το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το σχέδιο της Κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό. Το πρόγραμμα για κάθε κλάδο, θα εξειδικευθεί αμέσως μετά από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Ξεκάθαρο και συνεκτικό θα είναι το σχέδιο που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για τον κλάδο του τουρισμού, όπως τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επισημαίνοντας ότι είναι αυτό που χρειάζεται ο κόσμος του τουρισμού.

Στα μέτρα στήριξης των εργαζόμενων στον τομέα του τουρισμού, θα συμπεριλαμβάνεται μετά βεβαιότητας αξιοποίηση του κοινοτικού προγράμματος SURE, τόσο για τη στήριξη όσων μείνουν χωρίς δουλειά εφέτος το καλοκαίρι, όσο και για την ενίσχυση εκείνων που θα εργαστούν με μερική απασχόληση, η οποία υπό μία έννοια είναι προτιμότερη για την κυβέρνηση από αύξηση της ανεργίας.

Εκτός από τον τουρισμό, κρίσιμη είναι και η στήριξη του τομέα της εστίασης, ο οποίος αποτελεί το 10% του ΑΕΠ, αλλά και αναπόσπαστο μέρος του τουριστικού ελληνικού προϊόντος.

Στο τραπέζι είναι το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε όλη την εστίαση από το 24% στο 13%, με στόχο κυρίως την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων, κυρίως των καφέ, οι οποίες δεν δύνανται να ωφεληθούν όσο τα εστιατόρια από την αύξηση των τραπεζοκαθισμάτων.

Όσον αφορά στα υγειονομικά πρωτόκολλα, μένουν ορισμένες διευκρινίσεις.