Κουτσούμπας: Τιμάμε τους νεκρούς της Marfin, αρνιόμαστε την υποκρισία του αστικού κράτους

Κουτσούμπας: Τιμάμε τους νεκρούς της Marfin, αρνιόμαστε την υποκρισία του αστικού κράτους

Ο γ.γ. του ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των εργαζομένων της Marfin που έχασαν τη ζωή τους

Στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων κατά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας πριν από 10 χρόνια στην τράπεζα της Marfin στην οδό Σταδίου κατέθεσε λίγο πριν τις 10:30 το πρωί του Σαββάτου ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας σε δηλώσεις τόνισε, ότι το ΚΚΕ, θυμάται, τιμά και μνημονεύει τους εργαζόμενους που έχασαν τη ζωή τους και επιτέθηκε στις κυβερνήσεις των τελευταίων 10 ετών, οι οποίες όπως είπε «άφησαν στο σκοτάδι τους προβοκατόρικους και άλλους μηχανισμούς που έδρασαν γι’ αυτό το έγκλημα και τις ευθύνες τις τράπεζας».

Πιο αναλυτικά ο γ.γ. του ΚΚΕ δήλωσε:

«Σήμερα, όπως κάθε χρόνο, τιμάμε τους αδικοχαμένους εργαζόμενους της Marfin. Αρνιόμαστε τη μεγάλη υποκρισία του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του. Έχουν τεράστιες ευθύνες η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα δηλαδή που κυβέρνησαν τα τελευταία 10 χρόνια εναλλάξ και άφησαν στο σκοτάδι τους προβοκατόρικους και άλλους μηχανισμούς που έδρασαν γι’ αυτό το έγκλημα. Άφησαν, επίσης, στο απυρόβλητο τις ευθύνες της τράπεζας, δηλαδή της εργοδοσίας, που δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενούς της. Θα τους θυμόμαστε πάντα, θα τους τιμάμε, θα τους μνημονεύουμε».