«Πτήση ρουτίνας» για την Άγκυρα η παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Παναγιωτόπουλο

«Πτήση ρουτίνας» για την Άγκυρα η παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Παναγιωτόπουλο

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, αναφερόμενος στην υπόθεση παρενόχλησης του ελικοπτέρου του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο.

Ο αξιωματούχος του Τουρκικού ΥΠΕΞ αρνήθηκε ότι υπήρξε παρενόχληση του ελικοπτέρου, που μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας και έκανε λόγο «για αναγνωριστική αποστολή στο πλαίσιο της συνηθισμένης δραστηριότητάς των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο». Έκανε ακόμη λόγο για δραματοποίηση από την πλευρά της Ελλάδας «πτήσεων ρουτίνας» με τρόπο που όπως είπε «δημιουργεί ένταση» και σημείωσε ότι τα ζητήματα αυτά πρέπει να τεθούν στο πλαίσιο της διαδικασίας των Μέτρων Οικοδόμησης Εεμπιστοσύνης, που βρίσκονται σε ξέλιξη μεταξύ των δύο χωρών.

Αναλυτικά ο εκπρόσωπος του Τουρκικού ΥΠΕΞ δήλωσε:

«Τα μαχητικά μας αεροσκάφη πραγματοποιούσαν αναγνωριστική αποστολή στο πλαίσιο της συνηθισμένης δραστηριότητάς τους στο Αιγαίο και δεν υπάρχει περίπτωση να υπήρξε παρενόχληση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας. Η δραματοποίηση πτήσεων ρουτίνας με τρόπο που να δημιουργεί ένταση δεν ωφελεί την Ελλάδα. Αντ' αυτού, τα ζητήματα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη στο πλαίσιο της διαδικασίας των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που ξεκίνησαν μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας και των δύο χωρών».