Κυριάκος Πιερρακάκης: Έρχεται ο προσωπικός αριθμός ασφάλισης

Κυριάκος Πιερρακάκης: Έρχεται ο προσωπικός αριθμός ασφάλισης

Θα αποτελείται από ψηφία του ΑΦΜ και θα αναγράφεται πάνω στις νέες ταυτότητες

Ο προσωπικός αριθμός ασφάλισης πρόκειται να ψηφισθεί με το νέο νόμο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο προσωπικός αυτός αριθμός κοινωνικής ασφάλισης έχει σκοπό να βάλει τέλος σε πολλά προβλήματα του Δημοσίου όπως εκείνο με τα φαξ, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο υπουργός ο μοναδικός αυτός αριθμός θα αποτελείται από ψηφία του ΑΦΜ και θα αναγράφεται πάνω στις νέες ταυτότητες.

Στη συνέχεια, μιλώντας για το gov.gr ο κ. Πιερρακάκης είπε πως πλέον μπορεί να μπει κανείς και να εκδώσει υπεύθυνη δήλωση ή εξουσιοδότηση, με τους κωδικούς του TAXISNET, στο οποίο θα ζητάει ως επιβεβαίωση ένα τηλέφωνο ή με τους κωδικούς του e-banking.

Δεν διακυβεύεται η ασφάλεια των κωδικών ή των λογαριασμών  των πολιτών, τόνισε.

Για την ενίσχυση της τηλεργασίας μίλησε, επίσης, ο υπουργός επισημαίνοντας πως πρέπει να φτιαχτεί ένας ευρύτερο πλαίσιο από το υπουργείο Εσωτερικών. Ωστόσο, υποστήριξε ότι «σε μια πολύ δύσκολη κρίση αποδείξαμε ότι το κράτος μας δουλεύει πολύ καλά».

Τέλος, όσον αφορά την άυλη συνταγογράφηση, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι «έχει έρθει για να μείνει». Όλο αυτό το διάστημα έχουν καταμετρηθεί πάνω από 300.000 εγγραφές στο σύστημα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...