Λιβάνιος: Με προκαθορισμένο ραντεβού η εξυπηρέτηση στις δημόσιες υπηρεσίες

Λιβάνιος: Με προκαθορισμένο ραντεβού η εξυπηρέτηση στις δημόσιες υπηρεσίες

Πώς θα λειτουργήσει ο δημόσιος τομέας και πώς θα εξυπηρετείται το κοινό

Στα νέα μέτρα βάσει των οποίων θα επαναλειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Δημοσίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για Θέματα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Όπως είπε, όσον αφορά στους υπαλλήλους, για την αποφυγή συγχρωτισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και στους χώρους εργασίας, η έναρξη βάρδιας χωρίζεται σε τρεις χρονικές ζώνες και συγκεκριμένα στις 7:00, τις 08:00 και τις 09:00 το πρωί. Ανάλογα μεταβάλλεται και η ώρα αποχώρησης από την εργασία.

Επίσης, παρατείνεται το δικαίωμα λήψης άδειας ειδικού σκοπού για τους γονείς, μέχρι να αποφασιστεί από το υπουργείο Παιδείας, πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων. Για τους εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ισχύει η ειδική άδεια μέχρι νεοτέρας.

Όσον αφορά στην προσέλευση του κοινού σε δημόσιες υπηρεσίες, οι πολίτες θα μπορούν να μεταβαίνουν σε αυτές, μόνο αν δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής συναλλαγής με την υπηρεσία αυτή μέσω ψηφιακής πλατφόρμας και μόνο με προκαθορισμένο ραντεβού. Εξακολουθεί η χρήση των νέων ψηφιακών υπηρεσιών και η εξυπηρέτηση των πολιτών από τα ΚΕΠ μέσω αποστολής εγγράφων κατ' οίκον με ταχυμεταφορά.

Όσον αφορά δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα ΚΑΠΗ και οι Λέσχες Φιλίας που αφορούν ηλικιωμένους, παραμένουν κλειστές μέχρι νεοτέρας. Κλειστόί μέχρι νεοτέρας παραμένουν και οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθώς και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, όπως και οι παιδικές χαρές.

Όσον αφορά στους δημοτικούς χώρους άθλησης, ανοίγουν τα ανοιχτά αθλητικά κέντρα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων κανόνων ασφαλείας. Αντιθέτως, κλειστά παραμένουν μέχρι νεοτέρας όλα τα κλειστά γυμναστήρια.