Κεραμέως για Πανελλήνιες 2020: Αρχίζουν μέσα στον Ιούνιο – Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

Κεραμέως για Πανελλήνιες 2020: Αρχίζουν μέσα στον Ιούνιο – Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

Οι αλλαγές σε Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Διατάξεις για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Τετάρτη και τίθεται σε διαβούλευση στο opengov.

Η ηγεσία του υπουργείου παραχώρησε το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, με αφορμή το νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο σε ό,τι αφορά τη τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, πλαίσιο αξιολόγησης σχολείων και επιμόρφωση εκπαιδευτικών.

Επίσης, αναφέρεται και στο πλαίσιο λειτουργίας και την ίδρυση νέων Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων, ενώ πρόκειται να εισαχθούν και νέες θεματικές ενότητες για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό και το γυμνάσιο.

Σχετικά με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη σύμπραξη ελληνικών πανεπιστημίων με πανεπιστήμια του εξωτερικού, ρυθμίσεις που θα αφορούν τις πρυτανικές εκλογές και τις μετεγγραφές φοιτητών.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή μέσα στον Μάιο.

Κεραμέως: Μέσα στον Ιούνιο οι πανελλαδικές εξετάσεις

Οι πανελλαδικές εξετάσεις 2020 θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου.

Παρουσιάζοντας το νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, η κ. Κεραμέως τόνισε πως για την επανέναρξη των σχολείων δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Το νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Ερωτηθείς πάντως νωρίτερα για το άνοιγμα των σχολείων, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σημείωσε, ότι θα ανοίξουν σταδιακά όλες οι βαθμίδες για αποφυγή συγχρωτισμού, με την τρίτη λυκείου να προτάσσεται λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων.