Κεραμέως: Προτεραιότητά μας οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου και οι πανελλαδικές

Κεραμέως: Προτεραιότητά μας οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου και οι πανελλαδικές

Η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι

«Το αμέσως προσεχές διάστημα πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις για τα μέτρα στην εκπαίδευση», είπε μιλώντας σήμερα στον τ/σ ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Τα στοιχεία έως τώρα είναι αισιόδοξα. Τώρα που μιλάμε, οι ειδικοί αναλύουν, συλλέγουν τα δεδομένα για να δουν σε τι βαθμό τα σκληρά μέτρα που έχουμε πάρει ως τώρα έχουν αποδώσει καρπούς. Θα περιμένουμε τα δεδομένα και θα ακούσουμε τους ειδικούς. Αυτοί θα μας κατευθύνουν για την επόμενη ημέρα. Όταν βγούμε από την καραντίνα θα είμαστε σε μία καθημερινότητα διαφορετική», ανέφερε η υπουργός Παιδείας και εξήγησε ότι βασική προτεραιότητα είναι οι Πανελλαδικές να διενεργηθούν όσο πιο κοντά γίνεται στις κανονικές ημερομηνίες.

«Οι Πανελλαδικές είναι βασική μας προτεραιότητα. Σταθερή μας επιδίωξη είναι να γίνουν και να γίνουν όσο πιο κοντά στις κανονικές ημερομηνίες, δηλαδή να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Εδώ και πολλές εβδομάδες το υπουργείο Παιδείας έχει καταστρώσει σχέδια για τις διάφορες πιθανότητες», τόνισε η Νίκη Κεραμέως.

Για τα πανεπιστήμια επανέλαβε, ότι δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο, καθώς το 96% των προπτυχιακών μαθημάτων γίνονται εξ αποστάσεως. Το μ'όνο πρόβλημα όπως είπε, είναι με τα εργαστηριακά μαθήματα, που λόγω μέτρων, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Παράλληλα υπογράμμισε, ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το υπουργείο Παιδείας αφορούν όλες τις εκπαιδευτικές δομές. Αναφέρθηκε στα δίδακτρα των ιδιωτικών δομών εκπαίδευσης και εξήγησε, ότι με βάση υπουργική απόφαση, για όσες υπηρεσίες δεν εκτελούνται, δεν μπορούν να πληρώνονται π.χ. μεταφορά και σίτιση μαθητών. Επίσης, στον βαθμό που μία δομή δεν κάνει καθόλου τηλεκπαίδευση, όπως π.χ. ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια, δεν μπορεί να εισπράττει χρήματα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό