ΚΙΝΑΛ: Να απαντήσει ο Βρούτσης στις καταγγελίες Γεωργιάδη για τους μακροχρόνια άνεργους

ΚΙΝΑΛ: Να απαντήσει ο Βρούτσης στις καταγγελίες Γεωργιάδη για τους μακροχρόνια άνεργους

Αιχμηρό σχόλιο στην δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης ότι εργάζονται αλλά δεν το δηλώνουν

Την έντονη αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής προκάλεσε δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος μιλώντας στον τ/σ Kontra, υποστήριξε ότι οι μακροχρόνια άνεργοι δεν δικαιούνται έκτακτο επίδομα, γιατί εργάζονται παράνομα.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς γιατί δεν συμπεριελήφθησαν όλοι οι μακροχρόνια άνεργοι στο επίδομα των 400 ευρώ, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο κ. Γεωργιάδης είπε, ότι «θεωρούμε πως κάποιος που είναι πιο πίσω (σ.σ. στο χρόνο ως μακροχρόνια άνεργος), κάπου στην πραγματικότητα εργάζεται, απλώς δεν το δηλώνει, όπως καταλαβαίνετε. Λέω, αν είναι κάποιος μακροχρόνια άνεργος, 30 μήνες, 40, 50 και δεν παίρνει κανένα επίδομα από το κράτος, αλλά είναι μακροχρόνια άνεργος, με κάποιο άλλο τρόπο επιβιώνει».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές το ΚΙΝΑΛ. αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Για άλλη μια φορά, ο λαλίστατος υπουργός Ανάπτυξης προκαλεί το κοινό αίσθημα και εκθέτει την κυβέρνηση. Αφού μας είπε ότι θα ήταν "περιττή" η οικονομική ενίσχυση σε μια περίοδο που μετράμε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις και η εργασιακή ανασφάλεια μεγαλώνει, συνέχισε απτόητος "βαπτίζοντας" λίγο-πολύ τους μακροχρόνια άνεργους αδήλωτους εργαζόμενους, στην πλειοψηφία τους».

Τονίζει δε, ότι «αν ο κ. υπουργός έχει στοιχεία, ότι απασχολούνται κάπου παράνομα οι 300.000 άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, που ακόμη και μετά τις εξαγγελίες δεν δικαιούνται το επίδομα των 400 ευρώ, τότε υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα. Γιατί αυτό σημαίνει, ότι με την ανοχή του ίδιου, η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και αφήνουν ανεξέλεγκτη πλήρως την αγορά εργασίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται εργασιακή ζούγκλα. Ο υπουργός Εργασίας οφείλει να απαντήσει».