Μηταράκης: Υπάρχει σχέδιο για κρούσματα κοροναϊού σε hot spots προσφύγων

Μηταράκης: Υπάρχει σχέδιο για κρούσματα κοροναϊού σε hot spots προσφύγων

«Στις 38 δομές της χώρας όπου διαμένουν 70.000 αιτούντες άσυλο, τα κρούσματα κοροναϊού είναι 28»

Η κυβέρνηση έχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισης κρουσμάτων κοροναϊού, τόσο για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες, τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου, με θέμα «Αναγκαία μέτρα για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων».

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, στις 38 δομές της χώρας όπου διαμένουν 70.000 αιτούντες άσυλο, τα κρούσματα κοροναϊού είναι 28, ενώ δεν υπάρχει κανένας θάνατος. Όπως σημείωσε, από τα κρούσματα, τα 5 διαπιστώθηκαν στη Μαλακάσα και τα υπόλοιπα στη Ριτσώνα. Ο κ. Μηταράκης μίλησε επίσης για την επιτυχία των πρόσφατων μέτρων κατά της «ασύμμετρης» τουρκικής απειλής, σημειώνοντας ότι τις τελευταίες ημέρες στα νησιά, οι μεταναστευτικές/προσφυγικές ροές είναι «περιορισμένες, σχεδόν μηδενικές».

Η κ. Αναγνωστοπούλου αναγνώρισε το έργο του Σ. Τσιόδρα στον τομέα της αντιμετώπισης των προβλημάτων των προσφύγων /μεταναστών, μίλησε ωστόσο για γκρίζες ζώνες, όπως η εν δυνάμει υγειονομική βόμβα στα νησιά και στις κλειστές δομές. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να αποσυμφορήσει τις δομές και τουλάχιστον να μεταφερθούν οι ευάλωτες ομάδες σε ξενοδοχεία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό