Αχτσιόγλου- Παππάς- Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση οδηγεί την οικονομία σε καταστολή

Αχτσιόγλου- Παππάς- Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση οδηγεί την οικονομία σε καταστολή

Χρειάζονται μέτρα στήριξης της απασχόλησης, όχι μισοί μισθοί, τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση σήμερα ομολόγησε, ότι η κρίση βαθαίνει. Η ίδια όμως μοιάζει να πατάει γκάζι στην κατηφόρα», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχες Εργασίας, Οικονομίας και Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς και Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Υπογραμμίζουν ότι «οι παρεμβάσεις της δεν είναι μόνο ανεπαρκείς, αλλά πολλές εξ αυτών λειτουργούν στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που έχει ανάγκη η κοινωνία και η οικονομία». Όπως σημειώνουν, «αντί για προστασία των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, η κυβέρνηση θεσμοθετεί μηχανισμό μαζικών γρήγορων απολύσεων" και «αντί για πλήρη κάλυψη των μισθών, προβαίνει στη χορήγηση έκτακτου επιδόματος κατώτερου του κατώτατου μισθού, μετατρέποντας την πλειονότητα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε ανέργους».

«Αντί για προστασία των συμβάσεων εργασίας, θεσμοθετεί εν κρυπτώ, γρήγορο κι εύκολο σύστημα εκ περιτροπής εργασίας, όπου για έξι μήνες οι μισοί εργαζόμενοι μιας επιχείρησης θα δουλεύουν τη μια εβδομάδα και οι άλλοι μισοί την άλλη, λαμβάνοντας προφανώς μισό μισθό. Και τούτο ανεξαρτήτως από το αν έχει οικονομικές δυσχέρειες η επιχείρηση» συνεχίζουν, προσθέτοντας: «Αντί για πλήρη κάλυψη του δώρου Πάσχα από το κράτος, αναστέλλει την καταβολή του μέχρι το καλοκαίρι συμπιέζοντας ακόμη περισσότερο το εισόδημα των πολιτών».

«Αλήθεια, δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτές τις παρεμβάσεις οδηγούν την οικονομία σε καταστολή;», διερωτώνται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγουν: «Αυτό που χρειάζονται σήμερα οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις και η οικονομία, είναι άμεσα, οριζόντια, προληπτικά και όχι πυροσβεστικά μέτρα για τη στήριξη της απασχόλησης και της οικονομίας. Με ένα ισχυρό πακέτο δημόσιων δαπανών, ένα μεγάλο πρόγραμμα εγγυήσεων για τις επιχειρήσεις και την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων υποδομής. Με όρο τη διατήρηση των υφιστάμενων συμβάσεων εργασίας και όχι την παραγωγή ενός νέου κύματος ανέργων και εργαζόμενων φτωχών».

2
σχόλια
  1. avatar ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

    λιγος σεβασμος σε αυτεςτις εφιαλτικα κρισιμες στιγμες που ζουμε ολοι μας καντε σοβαρη αντιπολιτευση εκει που πρεπει για να διατηρησετε την εκτιμηση μου

  2. avatar ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΞΤΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΟΒΑΡΗ ΓΙΑ ΝΑΣ ΣΕΒΑΣΤΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ

Παρακαλούμε περιμένετε ...