Χαρίτσης: Αντί για έκκληση για εθελοντές, να γίνουν τώρα προσλήψεις στο ΕΣΥ

Χαρίτσης: Αντί για έκκληση για εθελοντές, να γίνουν τώρα προσλήψεις στο ΕΣΥ

Κριτική στην κυβέρνηση και σε όσα ειπώθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί στον τομέα της Υγείας, άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μετά τα όσα ειπώθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κ. Χαρίτσης κάλεσε την κυβέρνηση, να προχωρήσει τώρα σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, αντί να κάνει έκκληση για εθελοντές. Ασκώντας δε κριτική, είπε ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν είπε λέξη για την αναγκαία ενίσχυση του συστήματος υγείας, παρά το γεγονός ότι η χώρα διανύει ήδη την 28η ημέρα αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, ότι «αρκέστηκε μόνο, αυτός και οι υπουργοί του, στην ανταλλαγή συγχαρητηρίων μεταξύ τους για τη λήψη των περιοριστικών μέτρων για τους πολίτες, τα οποία ωστόσο δεν αρκούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού».

Εν συνεχεία ο κ. Χαρίτσης είπε, ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει τώρα την ευθύνη και να προχωρήσει άμεσα:

- Στον πλήρη εξοπλισμό όλων των μονάδων του ΕΣΥ με όλα τα υλικά υγιεινής και ασφάλειας που είναι απαραίτητα για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό

- Στην άμεση πρόσληψη επιπλέον γιατρών και όχι σε απλές ο εκκλήσεις για ένταξη εθελοντών στο σύστημα υγείας

- Στην επαναπροκήρυξη των 4.000 θέσεων που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (3.000 νοσηλευτές και 1.000 γιατροί) και ακυρώθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ

- Στην επιτάχυνση της ανάληψης των καθηκόντων των 2.000 νοσηλευτών που, ενώ έχουν ανακοινωθεί, δεν έχουν ακόμη αναλάβει υπηρεσία.

- Στην ενσωμάτωση όλων των δημόσιων δομών υγείας, δηλαδή των Κέντρων Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου, των περιφερειακών ιατρείων και των ΤΟΜΥ στον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας.

- Στην αύξηση των κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Προς τούτο, είναι απαραίτητη η επίταξη από τώρα, μέσω επέκτασης της υποχρεωτικής σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές ΜΕΘ, για όλες τις κλίνες ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, ώστε να προστεθούν στη δυναμικότητά του εθνικού συστήματος.

«Οι ευχαριστίες και τα χειροκροτήματα δεν φτάνουν για να καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΣΥ. Απαιτούνται πρωτοβουλίες ουσιαστικής ενίσχυσης τώρα, γιατί ο χρόνος κυλά εις βάρος μας. Κι αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης» τόνισε κλείνοντας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Παρακαλούμε περιμένετε ...