Γεννηματά: Στηρίζουμε όλες τις προτάσεις των επιστημονικών επιτροπών

Γεννηματά: Στηρίζουμε όλες τις προτάσεις των επιστημονικών επιτροπών

«Θα πρέπει όλοι να συμμορφωθούμε και να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών»

«Στηρίζουμε όλες τις προτάσεις που εισηγούνται οι αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε ως αντιπολίτευση είναι να παρακολουθούμε την υλοποίηση των μέτρων και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν», δήλωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις έξι».

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι το Κίνημα Αλλαγής εντοπίζει τα προβλήματα για να διορθώνονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο. «Σε κανέναν δεν αρέσει ο περιορισμός της ελευθερίας. Όλοι μας ασφυκτιούμε στο σπίτι. Όμως, πρέπει να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και κυρίως τους πιο ευάλωτους, αυτούς που είναι μεγαλύτερης ηλικίας και αυτούς που παράλληλα δίνουν μία άλλη μάχη και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Θα πρέπει όλοι να συμμορφωθούμε και να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Εξέφρασε την υποστήριξή της στις προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας κάνοντας ειδική αναφορά στο έργο του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. «Ο κ. Τσιόδρας όσο μπορώ να καταλάβω από τις συζητήσεις που έχω με πολλούς ανθρώπους, είναι ένα στήριγμα αυτή τη στιγμή. Εμπνέει σιγουριά. Κοντά στην επιστημονική γνώση δείχνει άνθρωπος και αυτό εγώ το υπολογίζω πολύ σοβαρά σε τέτοιες κρίσιμες ώρες. Εμείς θα πιέζουμε την κυβέρνηση να υλοποιεί τις αποφάσεις του κ. Τσιόδρα και των ειδικών επιτροπών, χωρίς κενά στην εφαρμογή για να μπορέσουμε να είμαστε όσο πιο αποτελεσματικοί γίνεται στην προστασία της ανθρώπινης ζωής», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Επεσήμανε τη σημαντική πρόταση να ενταχθούν οι νοσηλευτές του Δημοσίου στα βαρέα και ανθυγιεινά καθώς, όπως ανέφερε, « είναι μία μεγάλη αδικία και νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να λεχθεί τώρα. Διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα κίνημα στο Διαδίκτυο, μακριά από τα κόμματα, που στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία, νέοι άνθρωποι συγκεντρώνουν υπογραφές και μαζί με το χειροκρότημα χρειάζεται και η έμπρακτη στήριξη αυτών των ανθρώπων, που δίνουν τη μάχη κάθε ημέρα».

Εξήγησε το σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής «Ανάπτυξη δικτύου Πρώτης Γραμμής για την αντιμετώπιση της πανδημίας», λέγοντας ότι «ο στόχος ο δικός μας είναι μέσα από την υπηρεσία της πρώτης γραμμής να αξιοποιήσουμε την πρωτοβάθμια περίθαλψη σε επίπεδο περιφέρειας , να έχουμε επισκέψεις στα σπίτια, όπου μπορεί κανείς να καταγράφεται, να εξετάζεται, να λαμβάνει την πρώτη φροντίδα, να έχουμε το τεστ, να αυξήσουμε τα τεστ, να ενταχτούν σε αυτό το σχεδιασμό και τα ιδιωτικά και τα δημόσια εργαστήρια. Για να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε την εξάπλωση του ιού όσο γίνεται καλύτερα και βεβαίως, για τις περιπτώσεις που χρειάζεται, να παραπέμπονται τα περιστατικά στο νοσοκομείο. Την πρόταση την έχω καταθέσει εδώ και δέκα ημέρες στον υπουργό Υγείας, την έχω στείλει και στον πρωθυπουργό και επειδή είδα ότι τη συζητούν, την εξειδικεύσαμε περισσότερο και τη δώσαμε στη δημοσιότητα. Πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά».

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Παρακαλούμε περιμένετε ...