Σαμαράς: Η Ελλάδα έγινε ξανά «κράτος» γιατί διεκδίκησε το αναφαίρετο δικαίωμά της να προστατεύει την κυριαρχία της

Σαμαράς: Η Ελλάδα έγινε ξανά «κράτος» γιατί διεκδίκησε το αναφαίρετο δικαίωμά της να προστατεύει την κυριαρχία της

«Ο Τσίπρας έδωσε το δικαίωμα στον Ερντογάν να εργαλειοποιεί τους μετανάστες το 2015»

Το ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με την «εργαλειοποίηση λαθρομεταναστών» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαρά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς κάνει λόγο για «ασύμμετρη απειλή μέσα από «εισβολή» κατευθυνόμενων αμάχων», προσθέτοντας «αυτό το όπλο δεν το είχε ο Ερντογάν πριν από το 2015, γιατί τότε είχαμε κλείσει τα σύνορα. Του το έδωσε ο Τσίπρας το 2015».

Επίσης σημείωσε ότι «η Ελλάδα έγινε ξανά «κράτος» γιατί διεκδίκησε το αναφαίρετο δικαίωμά της να προστατεύει την κυριαρχία της. Μετά από αυτό κέρδισε τον σεβασμό όλων και έγινε ξανά «γεωπολιτικός παίκτης» στην περιοχή».

Χαρακτηρίζει «αποφασιστικό βήμα» εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης το κλείσιμο των συνόρων και προσθέτει ότι «υπάρχουν ακόμα κινήσεις που μπορούν να γίνουν προκειμένου να εξουδετερώσει τα σχέδια του Ερντογάν».

Ο Α. Σαμαράς είπε ότι οι επισημάνσεις του για «την αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού» την οποία θεωρούσε «αδύνατο σημείο» της κυβέρνησης στους πρώτους μήνες της θητείας της, «δεν λέγονται «εσωκομματική αντιπολίτευση», αλλά πραγματική και ουσιαστική στήριξη. Ο Κυριάκος το ξέρει αυτό». «Όσο για τις σχέσεις μου μαζί του είναι αυτές που πρέπει να είναι» συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Παρακαλούμε περιμένετε ...