Απίστευτη πρόκληση Ερντογάν: Συγκρίνει τους Ναζί με τους Έλληνες

Απίστευτη πρόκληση Ερντογάν: Συγκρίνει τους Ναζί με τους Έλληνες

«Δεν έχουν καμία διαφορά»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν για το προσφυγικό και την κατάσταση στον Έβρο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνέκρινε τις εικόνες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα με τις θηριωδίες των Ναζί στην διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν έχει καμία διαφορά αυτό που έκαναν οι Ναζί με τις εικόνες από τα ελληνικά σύνορα, είπε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Σε ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματός του ο Ερντογάν επεσήμανε ότι σημειώνονται μικρές παραβιάσεις της εκεχειρίας και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η ασφάλεια των 12 θέσεων παρατήρησης που έχει δημιουργήσει στην Ιντλίμπ.

«Ακόμη κι αν πρόκειται για μικρά περισταστικά εδώ κι εκεί, η εκεχειρία έχει αρχίσει να παραβιάζεται. Ενημερώνουμε για τα περιστατικά αυτά τη Ρωσία (...) και αναμένουμε να ληφθούν μέτρα», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η συμφωνία που συνήφθη μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν προβλέπει μεταξύ άλλων και κοινές περιπολίες Ρωσίας- Τουρκίας από την Κυριακή κατά μήκος του στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομου Μ4, ο οποίος διατρέχει την επαρχία Ιντλίμπ από τα ανατολικά ως τα δυτικά.