Βαρβιτσιώτης: Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί αθώους για να εκβιάσει Ελλάδα και ΕΕ

Βαρβιτσιώτης: Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί αθώους για να εκβιάσει Ελλάδα και ΕΕ

Προειδοποιεί για τον κίνδυνο κάποιου ατυχήματος ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

«Ο Ερντογάν χρησιμοποίει αθώους για να εκβιάσει την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση» επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων της ιταλικής τηλεόρασης Rai News. Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα, σύμφωνα με ανακοίνωσή του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Βαρβιτσιώτης προειδοποιεί για τον κίνδυνο κάποιου ατυχήματος.

Ειδική αναφορά κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και στην επίσκεψη των προέδρων των ευρωπαϊκών θεσμών στον Έβρο, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη εξέφρασε την αλληλεγγύη της. Ωστόσο επισημαίνει πως υπάρχουν χώρες που νοιάζονται περισσότερο για τις σχέσεις τους με τη Τουρκία παρά για την κατάσταση που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή η Ελλάδα. Προσθέτει μάλιστα ότι με την Ιταλία έχουμε το ίδιο πρόβλημα, τη μαζική μετανάστευση και ότι γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν κοινές θέσεις στους θεσμούς σχετικά με την αναθεώρηση της πολιτικής της Ευρώπης στο θέμα αυτό.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης καταγγέλλει την πρακτική της Άγκυρας στην κατασκευή fake news όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωσή του ΥΠΕΞ. «Μαζί με αυτήν την κρίση, βιώνουμε και την επικράτηση των fake news. Τα fake news παράγονται από την 'Αγκυρα. Λένε ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα, ότι υπάρχουν νεκροί. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Εμείς το διαμηνύουμε προς όλες τις πλευρές. Και υπάρχουν Ευρωπαίοι στα σύνορα που μπορούν να πιστοποιήσουν ότι η Ελλάδα λέει την αλήθεια, ωστόσο ο πόλεμος στα μίντια είναι μια νέα μορφή πολέμου που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά.