Παπαρήγα: “Δεν έχουμε πιάσει πάτο”

Την εκτίμηση ότι η οικονομική κρίση “δεν έχει φθάσει ακόμα στον πάτο” εξέφρασε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας χθες βράδυ στο 38ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ ενώ παράλληλα προέβλεψε ότι θα υπάρξει ανάκαμψη αλλά με όρους φτώχειας και κάλεσε το λαό σε νέους αγώνες.

“Η κρίση δεν έχει φθάσει ακόμα στον πάτο, άρα τα λαϊκά προβλήματα δεν έχουν πιάσει πάτο, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην ΕΕ και δεν αρκεί να προβάλλουμε μέτρα ανακούφισης της φτωχολογιάς για τα οποία θα παλέψουμε, αλλά δεν θα κάνουμε τίποτα αν δεν διαλέξουμε τον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, όσες θυσίες και αν απαιτήσει οι οποίες θα είναι πολύ λιγότερες από το κόστος της αυταπάτης και της υποταγής”, είπε η Α. Παπαρήγα.

Ταυτόχρονα κάλεσε τους εργαζόμενους σε ανοιχτή συζήτηση για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης σε όλα τα επίπεδα και σε “υποδοχή των νέων μέτρων με γενική απεργία ως ξεκίνημα μιας αντεπίθεσης χωρίς πισωγύρισμα”.

Ακόμα, η γγ του ΚΚΕ είπε ότι «κάποια ανάκαμψη θα έλθει, ωστόσο θα ζήσουμε μια ανάπτυξη αναιμική, προσωρινή, με ανεργία και λιτότητα, με φτώχεια και εξαθλίωση, με μισθούς πείνας αλλά ενδεχομένως και με νέο κύμα υψηλού πληθωρισμού».

Δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως οι μεταξύ τους αψιμαχίες αναδεικνύουν δευτερεύουσες διαφορές στο μείγμα της βάρβαρης πολιτικής, και αν και εμπεριέχουν τον στόχο αποφυγής του πολιτικού κόστους, “για τον λαό δεν έχουν καμία ουσιαστική αξία»”.

Τέλος, σχετικά με το “λουκέτο” στον τηλεοπτικό σταθμό 902 είπε ότι στη θέση του θα μπει το portal, το οποίο, όπως είπε, θα στηρίζεται στην εθελοντική δουλειά των μελών του κόμματος και “θα αγκαλιάσει με μεγαλύτερη ευκολία τις νεότερες ηλικίες”.