Τσίπρας: Έχετε οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα του χάους

Τσίπρας: Έχετε οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα του χάους

Επίθεση στην κυβέρνηση

Ευθύνες για καταστάσεις «χάους» και «ανασφάλειας» επέρριψε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το ασφαλιστικό.

«Σήμερα μιλάμε για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ωστόσο με όσα συμβαίνουν γύρω μας τις τελευταίες μέρες η έννοια της ασφάλειας, στην ευρεία της διάσταση, καθίσταται κρίσιμη και ουσιαστική και το μεγάλο ζητούμενο για τον κάθε πολίτη», είπε ξεκινώντας την ομιλία του και εγκάλεσε την κυβέρνηση για τις προεκλογικές υποσχέσεις περί επαναφοράς της «τάξης» και της «ασφάλειας», ενώ τελικά η χώρα βρίσκεται στα «πρόθυρα του χάους».

«Με τις ιδεοληπτικές εμμονές σας. Με τον αυταρχισμό και την αλαζονεία σας. Και με την πρωτοφανή διαχειριστική σας ανικανότητα, παράγετε ανασφάλεια και φόβο στον μέσο Έλληνα πολίτη», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει «τη χώρα σε Φαρ Ουέστ», αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ και στις συγκρούσεις στα νησιά και αναρωτούμενος ποιος «έχει την ευθύνη για αυτή την εικόνα του εμφύλιου διχασμού;».

«Θα αναλάβει κανείς την ευθύνη για αυτά που γίνονται, έστω ένας απ’ο σας, είτε η πολιτική είτε η φυσική ηγεσία την ευθύνη για αυτή την αθλιότητα ; Νομίζετε ότι με την βία και τον αυταρχισμό μπορείτε να λύσετε προβλήματα ;», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό.