Βαρουφάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μνημονιακό κόμμα, να μην μας θεωρεί συμμάχους

Βαρουφάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μνημονιακό κόμμα, να μην μας θεωρεί συμμάχους

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ξεκαθάρισε γιατί το κόμμα του δεν συμμετέχει στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δ. Παπαγγελόπουλο

Στην εκπομπή «Αποτύπωμα» και καλεσμένος του Παύλου Τσίμα στον τ/σ ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε στην πολιτική του τοποθέτηση, λέγοντας ότι πάντα συζητούσε με τον κόσμο για τα κόκκινα δάνεια, τις επενδύσεις, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ χαρακτήρισε τον εαυτό του ξεκάθαρα «αριστερό Μαρξιστή», ενώ το κόμμα του είναι μία συμμαχία «ειδικού σκοπού» που μιλά για μία ιδιάζουσα κρίση του καπιταλισμού και για μία κρίση που όμοιά της δεν έχουμε ξαναζήσει από τη δεκαετία του '30.

Σε ερώτηση αν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τον θεωρήσει σύμμαχό του, ο κ. Βαρουφάκης ήταν σαφής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα βαθιά μνημονιακό κόμμα και ο Σόιμπλε μάλιστα το συνεχάρη για την εφαρμογή των μνημονιακών του πολιτικών. Μπήκαμε στη Βουλή για να δώσουμε φωνή σε αυτούς που δεν έχουν. Αυτό είναι μία πολιτική πράξη».

Αναφορικά με τη μη συμμετοχή του ΜέΡΑ25 στην Προανακριτική Επιτροπή, τόνισε:

«Περήφανα δεν μετέχουμε στον τραγέλαφο αναφορικά με τη διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο. Δεν γνωρίζω αν είναι ένοχος ή αθώος. Κανένα πολιτικό κόμμα δεν θα έπρεπε να συμμετέχει, να μην περνάει από τη Βουλή καμία δίωξη πολιτικών προσώπων. Εξευτελίζεται και η δικαστική εξουσία με αυτόν τον τρόπο.

Πρέπει να συγκροτηθεί ένα σώμα δίωξης πολιτικού-οικονομικού εγκλήματος. Ακόμα και στην περίπτωση του κ. Τσοχατζόπουλου, βρήκαν να τον στείλουν φυλακή για να την γλυτώσουν άλλοι.