Ανταλλαγή «πυρών» Δένδια-Χαρίτση για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου

Ανταλλαγή «πυρών» Δένδια-Χαρίτση για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου

Αντίδραση του ΥΠΕΞ στην επίκληση τους από τον Αλέξη Τσίπρα και επίθεση από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επί προηγούμενων κυβερνήσεων, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, χαρακτηρίζει «πρωτοφανή» την επίκληση δηλώσεων του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών από πλευράς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι πρωτοφανές πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας να επικαλείται δηλώσεις Τούρκου Υπουργού, διεκδικώντας την… παρασημοφόρησή του. Η επιδίωξη κομματικού οφέλους δε δικαιολογεί τα πάντα».

Άμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος εξαπέλυσε «πυρά» κατά του υπουργού Εξωτερικών. «Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε να απαντήσουν οι ψευδο-υπερπατριώτες στο ερώτημα, αν είναι προσβολή ή παράσημο, τα όσα λέει ο Τσαβούσογλου για την κυβέρνησή του», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης.

Προσθέτει δε, ότι «το ότι έσπευσε να απαντήσει ο κ. Δένδιας, δεν το λες και τιμητικό για τον ίδιο. Δεν περιμέναμε να απαντάει εξ’ ονόματος των πατριδοκάπηλων, που το κόμμα του εξέθρεψε προεκλογικά. Περιμέναμε να τους καταδικάσει. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να επεδείκνυε έστω και μέρος αυτών των αντανακλαστικών απέναντι στην πρωτοφανή τουρκική προκλητικότητα και όχι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ».