Ανασχηματισμός εν όψει – Ποιες αλλαγές σχεδιάζει ο πρωθυπουργός

Ανασχηματισμός εν όψει – Ποιες αλλαγές σχεδιάζει ο πρωθυπουργός

Εντός του Μαρτίου αναμένεται να ανανεωθεί το κυβερνητικό επιτελείο

Σε διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό επιτελείο φέρεται ότι θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ακόμη και μέσα στον Μάρτιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής.

Όπως αναφέρεται, ο πρωθυπουργός δέχεται ήδη εισηγήσεις από τους συνεργάτες του, ενώ στόχος είναι να μην διαταραχθεί ο βασικός κορμός της κυβέρνησης, αλλά να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, όπου κριθεί ό, τι χρειάζεται. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, με τον μίνι-ανασχηματισμό θα επιδιωχθεί μια μεγαλύτερη ώθηση στην οικονομία και τις επενδύσεις, ώστε το Σεπτέμβριο ο κ. Μητσοτάκης να παρουσιάσει στην ΔΕΘ χειροπιαστεί πρόοδο, η οποία θα έχει αντικατοπτριστεί στην κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, παρά κάποιες επιμέρους τριβέςπου υπάρχουν με τον Χρήστο Σταϊκούρα, ο υπουργός Οικονομικών δεν κινδυνεύει, όπως και ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους άλλους δύο υφυπουργούς, Απόστολο Βεσυρόπουλο και Γιώργο Ζαββό.

Θέμα υπάρχει σύμφωνα με το δημοσίευμα, με τις αντικρουόμενες δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας για της Τουρκία, με το Μαξίμου να φαίρεται να θέλει να κρατήσει χαμηλούς τόνους και ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Άγκυρα. Επίσης, θέμα φέρεται να υπάρχει, σύμφωνα με το Βήμα και στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας.

  • Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί στα περίπτερα