Γιάννης Λαγός: Δεν απολογούμαι που έσκισα την τουρκική σημαία

Γιάννης Λαγός: Δεν απολογούμαι που έσκισα την τουρκική σημαία

«Οι υπόλοιποι Έλληνες ευρωβουλευτές είναι χανουμάκια του Ερντογάν»

Αμετανόητος εμφανίζεται ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός για την κίνησή του να σκίσει μια χάρτινη τουρκική σημαία μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η πλήρης δήλωση του κ. Λαγού έχει ως εξής:

«Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την κίνηση μου με την τουρκική σημαία, κάποιοι, προφανώς, πίστεψαν ότι θα κάνω πίσω. Όταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μου είπε ότι πρέπει να απολογηθώ εγγράφως, πίστευε ότι έχει να κάνει με κάποιο ανθρωπάκι που θα ζητήσει συγγνώμη. Δεν τα ήξερε καλά όμως. Νόμιζε ότι όλοι οι Έλληνες είναι σαν αυτά τα παρτάλια ευρωβουλευτές που έτρεχαν τρεμάμενοι να ζητήσουν συγγνώμη από τον Ερντογάν. Από τους Τούρκους που απειλούν καθημερινά την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας και καταπατούν κάθε έννοια δικαίου. Η απάντησή μου, είναι αυτή που ο κάθε πραγματικός Έλληνας θα έδινε: δεν απολογούμαι εγώ κ.Σασόλι (σ.σ. ο Νταβίντ Σασόλι είναι ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Οι δολοφόνοι Τούρκοι να απολογηθούν. Και να ξέρετε, υπάρχουν οι υπερήφανοι Έλληνες που τιμούν τους προγόνους τους, την θρησκεία τους και την πατρίδα τους. Και δηλώνω ευθαρσώς ότι το έκανα και δεν πρόκειται καν να ασκήσω ένσταση. Δεν με ενδιαφέρει. Είμαι υπερήφανος που εκπροσώπησα αυτούς τους Έλληνες που έως τώρα δεν είχαν την δυνατότητα να ακουστεί η φωνή τους. Εξάλλου, όπως τόνισα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

Δεν είναι δυνατόν να ξεχάσω τον Σολωμό Σολωμού και τον Τάσο Ισαάκ οι οποίοι δολοφονήθηκαν βάναυσα στην Κύπρο το 1996 από τους Γκρίζους Λύκους. Δεν είναι δυνατόν να ξεχάσω τον Παναγιώτη Βλαχάκο, τον Έκτορα Γιαλοψό και τον Χριστόδουλο Καραθανάση, πλήρωμα πολεμικού ελικοπτέρου που κατερρίφθη από τους Τούρκους στις βραχονησίδες Ίμια το 1996. Δεν είναι δυνατόν να ξεχάσω ότι μέχρι και σήμερα 46 χρόνια μετά, ταυτοποιούνται και επιστρέφουν στην Ελλάδα οστά Ελλήνων ηρώων που έχασαν τη ζωή τους στην Κύπρο το 1974. Δεν είναι δυνατόν να ξεχάσω τον ήρωα πιλότο Κώστα Ηλιάκη του οποίου το μαχητικό αεροσκάφος κατέπεσε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια αναχαίτισης τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών το 2006. Δεν είναι δυνατόν να ξεχάσω τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατήθηκαν αιχμάλωτοι από τον τουρκικό στρατό για 167 ημέρες το 2018. Δεν είναι δυνατόν να ξεχάσω τις απειλές, την προκλητικότητα αλλά και την ασυλία που απολαμβάνει η Τουρκία τόσο από τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις όσο και από τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και κάτι τελευταίο: είναι πλέον προφανές, ότι η Τουρκία απέκτησε επίσημα δικούς της ευρωβουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι οι “Έλληνες” ευρωβουλευτές, τα χανουμάκια του πασά…».