Πολάκης: Το μεγαλύτερο μασκαραλίκι που θα μπορούσε να κάνει πρωθυπουργός

Πολάκης: Το μεγαλύτερο μασκαραλίκι που θα μπορούσε να κάνει πρωθυπουργός

Αιχμηρή κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κρήτη και ιδιαιτέρως την θεμελίωση του αεροδρομίου στο Καστέλι του Ηρακλείου.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα zarpanews.gr, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στις Μουρνιές για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολάκης είπε: «Το μότο της κυβέρνησης εδώ και τρεις μήνες είναι: επικοινωνία-επικοινωνία-επικοινωνία. Ο Μητσοτάκης προχθές έβαλε μία πλάκα, τοποθετώντας λάσπη σε ένα έργο κολλημένο 17 χρόνια. Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση, δημοπρατήθηκε, συμβασιοποιήθηκε, υπογράφηκε η σύμβαση από τον Αλέξη Τσίπρα στις 21/2/19, κυρώθηκε στη Βουλή στις 12/5 και έπρεπε να ξεκινήσει τον Ιούλιο, όμως η πλάκα μπήκε προχθές. Το μεγαλύτερο μασκαραλίκι που θα μπορούσε να κάνει πρωθυπουργός. Καθυστέρησαν 7-8 μήνες, δεν έβγαλαν αποφάσεις, που έπρεπε να βγουν σε 15 μέρες και ήρθαν τώρα να βάλουν την πλάκα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), τονίζοντας οτι η κυβέρνηση απλά καθυστερεί ένα έργο, που έχει δρομολογηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, για να εξυπηρετήσει ιδία συμφέροντα. «ΒΟΑΚ με κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρόκειται να γίνει. Το ότι θα γίνει ο διαγωνισμός το 2021, σημαίνει οτι τη τετραετία που διανύουμε, δεν θα υπάρχει καν ανάδοχος, με το τρόπο που το κάνει και απλά θα φάνε κάμποσα λεφτά σε μελέτες, που δεν χρειάζονται, αφού είχαν δρομολογηθεί αλλιώς τα πράγματα και μπορεί να δώσουν τη δουλειά των διοδίων, ενώ εμείς είχαμε δεσμευθεί, οτι το έργο μπορεί να γίνει χωρίς διόδια για τον ντόπιο πληθυσμό, αλλά μόνο ίσως για τους επισκέπτες» είπε.

Ο κ. Πολάκης συμπλήρωσε, ότι «δεν προχωρούν τη δρομολογημένη διαδικασία του Χρήστου Σπίρτζη, όπου η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε. Είχε ανακοινωθεί, οτι ο δρόμος θα είχε ξεκινήσει από το Καστέλι, όμως είναι ο τρόπος, που η δεξιά χειρίζεται τα δημόσια έργα. Αυτό κάνει και στην Πατρών-Πύργου και την Ιονία Οδό. Σταματά εγκατεστημένες εργολαβίες, για να προκηρύξει ξανά τον διαγωνισμό. Για το Ελληνικό που μας είχε πρήξει ο Άδωνις Γεωργιάδης, οτι θα έμπαιναν μπουλντόζες σε 10 μέρες, δεν έχει πέσει "πενιά" και μάλιστα θα δανειοδοτήσουν τον Λάτση με 1 δισ. ευρώ για να ξεκινήσει. Όση επικοινωνία και να υπάρχει, αυτό που τα τσακίζει όλα, είναι η πραγματικότητα».

Αναφερόμενος στην διεύρινση του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι επέλεξε να στηρίξει ένα κόμμα, που αποζητά την επαφή με την πραγματικότητα. «Η αριστερά έχει μάθει και να μαλώνει και να συνθέτει. Η διαφορά της αριστερά που επέλεξα να πάω, είναι ότι εμείς είμαστε δεμένοι με την πραγματικότητα» είπε και συμπλήρωσε: «Ο απλός, λαϊκός, δημοκρατικός, προοδευτικός κόσμος, θα μπει στον ΣΥΡΙΖΑ ως μέλος, ώστε να συμμετέχει. Οι διαφωνίες είναι λογικές, όμως όλα τα λύνει η πραγματικότητα και οι σχετισμοί. Πρέπει να αντιστοιχήσουμε τον πολιτικό ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ».

Κλείνοντας επεσήμανε, ότι «δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, κόμμα να παίρνει πάνω από 2 εκατομμύρια ψήφους και να έχει μόλις 30.000 μέλη. Αυτός είναι ένας λόγος, που πολλά πράγματα δεν προχώρησαν, όπως έπρεπε».