Γεννηματά: Όχι άλλες καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων

Γεννηματά: Όχι άλλες καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων

Για απραγία κατηγορεί την κυβέρνηση η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ

Επίθεση στην κυβέρνηση μετά την επίσκεψή της στο τμήμα συντάξεων του ΕΦΚΑ στην Ομόνοια, με αφορμή τις συντάξεις η έκδοση των οποίων καθυστερεί, εξαπέλυσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί άπραγη την ταλαιπωρία των πολιτών και των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ. Κατά 50% αυξήθηκαν τον τελευταίο χρόνο οι εκκρεμότητες για την έκδοση συντάξεων. Οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης είναι γνωστές και δεδομένες, αλλά δεν αποτελούν άλλοθι για τη σημερινή κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Απευθυνόμενη δε στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, είπε «κύριε υπουργέ, εκδώστε τις συντάξεις των ανθρώπων τώρα. Κύριε πρωθυπουργέ, αυτό είναι κανονικότητα, η αποτελεσματικότητα. Αρκετά με τα συγχαρητήρια μεταξύ σας μονάχα για την επικοινωνία». Παράλληλα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στην έλλειψη επαρκούς προσωπικού, τονίζοντας ότι «ο ΕΦΚΑ χρειάζεται τώρα, άμεσα, ενίσχυση με προσωπικό, με σύγχρονες υποδομές και βεβαίως ενιαίο κανονισμό παροχών και ασφάλισης».