Γεννηματά: Όχι άλλες καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων

Γεννηματά: Όχι άλλες καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων

Για απραγία κατηγορεί την κυβέρνηση η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ

Επίθεση στην κυβέρνηση μετά την επίσκεψή της στο τμήμα συντάξεων του ΕΦΚΑ στην Ομόνοια, με αφορμή τις συντάξεις η έκδοση των οποίων καθυστερεί, εξαπέλυσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί άπραγη την ταλαιπωρία των πολιτών και των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ. Κατά 50% αυξήθηκαν τον τελευταίο χρόνο οι εκκρεμότητες για την έκδοση συντάξεων. Οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης είναι γνωστές και δεδομένες, αλλά δεν αποτελούν άλλοθι για τη σημερινή κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Απευθυνόμενη δε στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, είπε «κύριε υπουργέ, εκδώστε τις συντάξεις των ανθρώπων τώρα. Κύριε πρωθυπουργέ, αυτό είναι κανονικότητα, η αποτελεσματικότητα. Αρκετά με τα συγχαρητήρια μεταξύ σας μονάχα για την επικοινωνία». Παράλληλα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στην έλλειψη επαρκούς προσωπικού, τονίζοντας ότι «ο ΕΦΚΑ χρειάζεται τώρα, άμεσα, ενίσχυση με προσωπικό, με σύγχρονες υποδομές και βεβαίως ενιαίο κανονισμό παροχών και ασφάλισης».

Παρακαλούμε περιμένετε ...