Οι επόμενες κινήσεις Μητσοτάκη για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Οι επόμενες κινήσεις Μητσοτάκη για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να δώσει τον έλεγχο σε FIFA και UEFA

Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης από το βήμα της Βουλής για τις ραγδαίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μνημόνιο συνεργασίας που θέλει να υπογράψει με τις διεθνείς ομοσπονδίες FIFA και UEFA κάτι μάλιστα που θα υλοποιηθεί σύντομα.

Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να δώσει τον έλεγχο του ελληνικού ποδοσφαίρου στις διεθνείς ομοσπονδίες και δε θα δεχθεί παρέμβαση από κανέναν.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr σε σχετικό ρεπορτάζ, την επόμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία της κυβέρνησης θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στην Ελβετία, στην έδρα της UEFA, για μια πρώτη συνάντηση παρουσία και ανθρώπων της FIFA. Οι δύο διεθνείς ομοσπονδίες, άλλωστε, έχουν ενημερωθεί για τις σκέψεις του πρωθυπουργού και είναι θετικές.

Από εκεί και πέρα, όταν θα έχει ετοιμαστεί το μνημόνιο, ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να βάλουν τις υπογραφές τους στο μνημόνιο, με τον έλεγχο του ελληνικού ποδοσφαίρου πλέον να περνάει στα χέρια των FIFA και UEFA για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Αυτές θα είναι που θα αποφασίζουν για όλα, ώστε να μην μπορεί κανείς να χρεώνει στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση τον ένα ή τον άλλο επιχειρηματία, ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θα διστάσει να κάνει πράξη την απειλή του για GREXIT του ελληνικού ποδοσφαίρου αν η ΕΠΟ ή οποιοσδήποτε άλλος προσπαθήσει να σταθεί εμπόδιο σε αυτό το σχέδιο.

Έρχεται στην Ελλάδα ο Τζιάνι Ινφαντίνο

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο από την Ελλάδα θα αναχωρήσει εντός των προσεχών ημερών για την έδρα της UEFA, όπου θα έχουν συνάντηση με ανθρώπους της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, παρουσία και αντιπροσωπείας της FIFA.

Ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις διεθνείς ομοσπονδίες, μάλιστα, έχουν ήδη αρχίσει οι επαφές και τόσο από την UEFA όσο και από την FIFA είναι αποφασισμένες να βοηθήσουν, αφού βλέπουν την πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει επιτέλους μια τάξη στο εντελώς... άτακτο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η συνάντηση αυτή θα είναι ουσιαστικά η επιβεβαίωση της κοινής πρόθεσης όλων των εμπλεκόμενων πλευρών να συνεργαστούν, με τη... σφραγίδα να μπαίνει στη συνέχεια επί αθηναϊκού εδάφους και με κάθε επισημότητα.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα έρθει στην Ελλάδα ο ίδιος ο πρόεδρος της FIFA, ο Τζιάνι Ινφαντίνο, για να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να υπογράψουν το μνημόνιο συνεργασίας, με το οποίο θα περνάει ο έλεγχος του ελληνικού ποδοσφαίρου στις διεθνείς ομοσπονδίες!

Το γεγονός ότι θα μπει σε αυτή τη διαδικασία ο Ινφαντίνο, ο πιο ισχυρός παράγοντας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, φανερώνει την κατάσταση στην οποία έχει έρθει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και τη σοβαρότητα των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη για πράξεις που θα βάλουν μια τάξη σε όλο αυτό το χάος που δημιουργήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Και επειδή δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος με οποιαδήποτε δικαιολογία ή οποιοδήποτε εμπόδιο, η κυβέρνηση δε θα διστάσει να οδηγήσει την κατάσταση σε GREXIT για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν οποιοσδήποτε προσπαθήσει να... σαμποτάρει αυτή την προσπάθεια.