Σε διάλογο για το Αιγαίο καλεί την Αθήνα το Τουρκικό ΥΠΕΞ

Σε διάλογο για το Αιγαίο καλεί την Αθήνα το Τουρκικό ΥΠΕΞ

Δεν αποκλείει ειρηνική διευθέτηση ακόμη και μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου

Την ετοιμότητα της Τουρκίας να ενεργοποιήσει όλους τους διαύλους διαλόγου με την Ελλάδα, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναβιώσει όλους τους διαύλους διαλόγου με την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των διερευνητικών συνομιλιών και είναι προετοιμασμένη να ξεκινήσει έναν νέο δίαυλο διαλόγου για την Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει πως δεν αποκλείει κάθε μέσο ειρηνικής διευθέτησης, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαστηρίου.

«Θα θέλαμε να εξετάσουμε το ζήτημα της παραβίασης του καθεστώτος αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου μαζί με τις άλλες διαφορές στο Αιγαίο, με σκοπό την επίλυσή τους μέσω του διαλόγου. Με τον τρόπο αυτό δεν αποκλείουμε κάθε μέσο ειρηνικής διευθέτησης να συμφωνηθεί αμοιβαία και από τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαστηρίου» ισχυρίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

2
σχόλια
 1. avatar Νέο Δημοκράτης

  Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Το αιγαιο δεν φαίνεται να ενδιαφέρει και πολύ τους Ελληνες. Δεν βλέπουμε Αιγαιομάχους πουθενά. Και το πηραν χαμπάρι οι Τούρκοι, και θα το πάρουν σε μια νύχτα με φεγγάρι. Αλλά δεν πηράζει, μας φτάνει μόνο, που η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

 2. avatar Zoi Anassis

  Μπορεί να τους λέμε "Τουρκαλάδες", μπορεί να τους λέμε "Μεμέτηδες", μπορεί να είναι η καθαρή Τριτοκοσμική όψη ανθρώπων, μπορεί να είναι οι Προστάτες & Συνεργάτες της Τρομοκρατίας, είναι όμως όπως φαίνεται, πιο έξυπνοι από όλους, τους "Πολιτισμένους Δημοκράτες"!!!
  -Δεν αποκλείει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ειρηνική διευθέτηση ακόμη και μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου-.
  -Την ετοιμότητα της Τουρκίας να ενεργοποιήσει όλους τους διαύλους διαλόγου με την Ελλάδα, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας-!
  Η κάθε ενέργεια τους, η κάθε λέξης τους, είναι η σωστή που με τον ένα ή άλλο τρόπο, τους φέρνουν αμέσως, στο αποτέλεσμα που επιθυμούν!!!
  Να δούμε Πόσο Έξυπνοι, Πόσο Πατριώτες είναι οι δικοί μας!
  Αν δώσουν & Ότι Δώσουν, θα είναι ΔΏΡΟ, που δεν τους ανήκει.
  Φοβάμαι, ότι οι δικοί μας δεν είναι τόσο έξυπνη, ούτε τόσο... Πατριώτες!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...