Δημοσκόπηση: Τι θα ψήφιζαν σήμερα οι Έλληνες και πόσο ανησυχούν για τις εξελίξεις

Δημοσκόπηση: Τι θα ψήφιζαν σήμερα οι Έλληνες και πόσο ανησυχούν για τις εξελίξεις

Τι δείχνει γκάλοπ της Pulse για την πρόθεση ψήφου, την οικονομική κατάσταση και τα ελληνοτουρκικά

Μία νέα μεγάλη δημοσκόπηση για το βαθμό ικανοποίησης των πολιτών από την κυβέρνηση και την τάση ψήφου 6 μήνες μετά τις εκλογές παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ από την εταιρεία PULSE.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα με 38%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 25,5%. Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 6,5%, ΚΚΕ με 5%, Ελληνική Λύση με 4,5%, ΜέΡΑ25 με 3%, Χρυσή Αυγή με 1,5% και τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν 4%.

Στην παράσταση νίκης, το 66% πιστεύει ότι αν γινόταν εκλογές την επόμενη Κυριακή θα κέρδιζε η ΝΔ, το 19% ότι θα κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 6% απάντησε ότι θα κέρδιζε άλλο κόμμα και το 9% δεν απάντησε.

Στο ερώτημα για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος για προωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 44%, έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ κανένας απάντησε το 25% και 5% δεν απάντησε.

Σε ερωτήματα για τον βαθμό ικανοποίησης των πολιτών από τις ενέργειες της κυβέρνησης σε συγκεκριμένους τομείς, η δημοσκόπηση έδειξε:

- Για την οικονομική κατάσταση των πολιτών το 16% δηλώνει ότι είναι άνετη, το 47% μέτρια, το 32% ότι είναι δύσκολη έως πολύ δύσκολη, ενώ το 5% δεν απαντά.

- Για την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας το 58% την κρίνει θετικά, το 31% αρνητικά και το 11% δεν απαντά.

- Στο προσφυγικό/μεταναστευτικό το 49% δηλώνει ότι η κυβέρνηση ενεργεί στη σωστή κατεύθυνση, το 39% στη λάθος κατεύθυνση και το 12% δεν απαντά.

- Για τον βαθμό ανησυχίας σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, το 62% απαντά ότι ανησυχεί πολύ, το 32% ότι ανησυχεί λίγο και το 6% δεν απαντά.

- Για τις ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, το 55% τις χαρακτηρίζουν θετικές, το 36% αρνητικές και το 9% δεν απαντά.