Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Από το ΣτΕ στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Από το ΣτΕ στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Στιγμιότυπα από την ανακοίνωση της ανάδειξης της στο ύπατο αξίωμα της χώρας

Ως πρόεδρος του ΣτΕ μπήκε το πρωί στο Ανώτατο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και αποχώρησε λιγο μετά τις 3 το μεσημέρι ως η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Είχε προηγηθεί η επίδοση από τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασσούλα,  του αποτελέσματος της ψηφοφορίας της εθνικής αντιπροσωπείας, με την οποια επελέγη για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Το Συμβούλιο της Επικράτειας, παρά τα ισχυρά μετρα ασφαλείας, λειτουργούσε κανονικά με το Β΄ και Ε΄ Τμήμα να συνεδριάζουν, το ένα υπό την προεδρία του Αθανάσιου Ράντου, ο οποίος και την διαδέχεται.

Το κλίμα στο ΣτΕ ήταν συγκινησιακά φορτισμένο, ενώ ένας πολίτης ήταν αυτός που πρώτος ευχήθηκε στην κ. Σακελλαροπούλου, η οποια τον ευχαρίστησε εγκάρδια. Οι συναδέλφοι της κ. Σακελλαροπούλου αλλά και υπαλλήλοι του Δικαστηρίου φωτογραφήθηκαν μαζί της, της έδωσαν συγχαρητήρια και να της ευχήθηκαν για τα νέα καθήκοντα που θα αναλάβει μετά την ορκομωσία της, η οποια θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου.

Η ίδια, συγκινημένη, ευχαρίστησε για την τιμή που της έγινε, επισημαίνοντας ότι έχει πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζεται και του χρέους που αναλαμβάνει. Στο ισόγειο του ΣτΕ ειχαν "στηθει" δυο γιγαντοοθόνες, απ' όπου παρακολουθησαν την σύντομη τελετή που μετέδιδε η ΕΡΤ οι δημοσιογράφοι, αλλά και πολλοι υπαλληλοι του Δικαστηρίου.

Παρων ήταν ο επιτιμος προεδρος ΣτΕ, Χρ.Γεραρης και ο επιτιμος αντιπροεδρος, Μιχάλης Βροντάκης, ενώ ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινοπουλος, ζήτησε από την νέα πρόεδρο να βγάλουν μια σέλφι. Η κ. Σακελλαροπούλου είχε μια σύντομη συνάντηση με τον προεδρο της Βουλής, Κώστα Τασσούλα, ενώ αμέσως μετά αποχαιρέτησε τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους με τους οποίους φωτογραφήθηκε.