Μητσοτάκης: Όποιος δεν είναι πρόσφυγας θα γυρίζει πίσω

Μητσοτάκης: Όποιος δεν είναι πρόσφυγας θα γυρίζει πίσω

«Αν γνώριζα αυτά που γνωρίζω σήμερα πριν από 6 μήνες, δεν θα καταργούσα το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής»

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στην επιλογή του για ανασύσταση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε σχετικά:

«Υπήρξαν επιχειρησιακά ζητήματα, που δεν σχετίζονται με την άσκηση της πολιτικής για το μεταναστευτικό, που οδήγησαν στην απόφαση για επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε πως ο ίδιος έχει δηλώσει πολλές φορές ότι θα κάνει διορθωτικές κινήσεις όταν χρειάζονται. «Αν γνώριζα αυτά που γνωρίζω σήμερα πριν έξι μήνες δεν θα καταργούσα το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής γι'αυτό και έσπευσα να το επανιδρύσω», ανέφερε.

Κανείς επί ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολιόταν με όσους μετανάστες έμπαιναν στη χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης. Δήλωναν ότι είναι ευάλωτοι και τους άφηναν να πηγαίνουν στην ενδοχώρα, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «εμείς δεν έχουμε καμία υποχρέωση να δεχόμαστε οικονομικούς μετανάστες. Όποιος δεν είναι πρόσφυγας θα γυρίζει πίσω».

«Οι νέες μεταναστευτικές δομές θα γίνουν» τόνισε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο.