Το προφίλ του νέου προέδρου της Δημοκρατίας

Το προφίλ του νέου προέδρου της Δημοκρατίας

Θέμα χρόνου η αποκάλυψη του ονόματος - Μόνη εκκρεμότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η επιλογή της ημέρας που θα γίνει η ανακοίνωση

Η μόνη εκκρεμότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι η επιλογή της ημέρας που θα αποκαλύψει το όνομα που θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς ο πρωθυπουργός έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις.

Πολιτικό πρόσωπο με διεθνές κύρος και βαθιά γνώση των γεωπολιτικών συνθηκών και των διεθνών συμβάσεων θα είναι το πρόσωπο που θα επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής.

Ο κ. Μητσοτάκης, παρότι απέφυγε κάθε λέξη σχετική µε την κορυφαία διαδικασία της προεδρικής εκλογής κατά τα διαδοχικά τετ-α-τετ µε τους πολιτικούς αρχηγούς, φαίνεται ότι έχει καταλήξει στην υποψηφιότητα και τη στρατηγική στόχευση που θα σηματοδοτήσει µε την αποκάλυψή της. Ούτε στην Φώφη Γεννηµατά είπε κουβέντα για το προφίλ του προέδρου και τα κριτήρια της επιλογής του, αν και η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής έχει κάνει εγκαίρως ξεκάθαρη πρόταση και έχει επαναλάβει την ανάγκη εκλογής ενός ανθρώπου από τον λεγόμενο προοδευτικό χώρο.

Το σίγουρο είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη ανάψει το «πράσινο φως» στους αρμόδιους υπουργούς για την κατάθεση στη Βουλή του νέου εκλογικού νόμου, διαμηνύοντας ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.

Όπως σημειώνεται, οι καλά γνωρίζοντες εκτιμούν ότι η αποκάλυψη της τελικής επιλογής του είναι θέμα χρόνου και ότι δεν αποκλείεται να συμβεί είτε λίγο πριν, είτε αμέσως μετά την ψήφιση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας του νέου εκλογικού συστήματος.

Έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε εξαρχής υιοθετήσει συγκεκριμένα κριτήρια για την αναζήτηση του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα. Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ότι εξέτασε σοβαρά όλα τα ενδεχόμενα, απαντώντας σε κάθε δίλημμα που εμφανιζόταν µε συγκεκριμένη επιχειρηματολογία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...