Παππάς: Η διαμεσολάβηση των ΗΠΑ θα γίνει για να εφαρμοστεί το διεθνές δίκαιο;

Παππάς: Η διαμεσολάβηση των ΗΠΑ θα γίνει για να εφαρμοστεί το διεθνές δίκαιο;

Επίθεση στην κυβέρνηση

«Όταν ζητάς από τις ΗΠΑ να μεσολαβήσουν και δεν απευθύνεσαι ο ίδιος στο γείτονά σου, την Τουρκία, θα έρθει η αμερικανική πλευρά και -με γνώμονα τα δικά της συμφέροντα και τις δικές τις ισορροπίες, οι οποίες καθορίζονται εσωτερικά- θα πολιτευτεί», ανέφερε ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο OPEN TV.

Σημείωσε πως το μείζον ερώτημα είναι εάν «η διαμεσολάβηση των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά θα είναι στην κατεύθυνση εφαρμογής του διεθνούς δικαίου, το οποίο και αποτελεί ύψιστο διπλωματικό όπλο της χώρας μας [...];».

Ο κ. Παππάς είπε ότι με την εξωτερική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «είχαμε καταφέρει να έχουμε και τακτική επαφή με τη γείτονα και να διασφαλίσουμε δηλώσεις, αλλά και νομοθεσία στις ΗΠΑ, που ήταν με την πλευρά της Ελλάδας, με την πλευρά του διεθνούς δικαίου, με την πλευρά της ειρήνης και της σταθερότητας». Είπε ότι κατά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ «γκριζάρισαν» κάποια από τα κεκτημένα της χώρας και χαρακτήρισε λάθος «το κλείσιμο του ματιού του κ. Μητσοτάκη στην ενέργεια δολοφονίας του Σουλεϊμανί, η οποία είναι καταφανώς κατά του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιεί συνολικά την περιοχή».

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο τόνισε ότι «η απλή αναλογική είναι στο DNA μας, είναι ένα σύστημα το οποίο δεν νοθεύει τη λαϊκή βούληση» και πως είναι απολύτως εφαρμόσιμη. Σχολίασε ότι «η ΝΔ μιλά για διπλές κάλπες διότι ξέρει ότι η ίδια είναι συνώνυμο της πολιτικής αστάθειας, ομολογώντας παράλληλα ότι δεν θα είναι στην επόμενη κυβερνητική λύση». Σημείωσε πως «οι εκλογές δεν θα είναι διπλές γιατί εμείς μπορούμε να δώσουμε τη λύση. Θα διαμορφώσουμε τους όρους για μία προοδευτική πορεία της χώρας μέσα από τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου».