Χρηστίδης για συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ: Χθες μάθαμε τι δώσαμε

Χρηστίδης για συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ: Χθες μάθαμε τι δώσαμε

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ διερωτάται τι κέρδισε η Ελλάδα

Αμήχανη χαρακτήρισε τη χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τράμπ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε, ότι «ήταν μία εικόνα, η οποία προφανώς προβληματίζει όλους όσους την παρακολούθησαν, διότι είναι προφανές ότι βλέπουμε, ξέρουμε τι δώσαμε. Το σημαντικό είναι να δούμε τι έχουμε κερδίσει ως Ελλάδα. Και θα περιμένουμε γιατί και οι σημερινές συναντήσεις είναι πολύ σημαντικές».

Όπως τόνισε ο κ. Χρηστίδης «δεν μπορεί να βγει σήμερα κανείς και να πει ότι έχουμε είτε θρίαμβο είτε φιάσκο» και πως «πρέπει να δούμε πώς κάνουμε εθνική στρατηγική. Και κατά τη δικιά μας άποψη, αν είχε γίνει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και ο κ. Μητσοτάκης θα ήταν πιο ισχυρός και η θέση της χώρας θα ήταν πιο αποφασιστική».

Για τη συζήτηση αναβάθμισης των οπλικών συστημάτων της χώρας, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ είπε, ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να λαμβάνουμε αποφάσεις με συνεννόηση. «Εκεί πρέπει να υπάρχει στρατηγική, χωρίς να θεωρεί κανένας ότι μπορεί να κάνει επικοινωνιακή πολιτική διαρκώς πάνω σε τόσο σημαντικά ζητήματα».

«Η Τουρκία έχει τη στρατηγική της. Αλλάζει η στρατηγική αυτή μετά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη; Αυτό απομένει να φανεί. Το ζήτημα είναι ότι αν δεν αλλάξει, πρέπει όντως να δούμε κι εμείς ποια είναι η στρατηγική την οποία πρέπει να ακολουθήσουμε», επεσήμανε ο κ. Χρηστίδης.