Βούτσης: Η ΝΔ αναγνωρίζει ότι ο EastMed θεμελιώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Βούτσης: Η ΝΔ αναγνωρίζει ότι ο EastMed θεμελιώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι η πρώτη διασύνδεση της Ευρώπης που γίνεται με ενεργειακές πηγές της Μέσης Ανατολής»

Ως «ένα πολύ σημαντικό έργο από πάρα πολλές πλευρές» χαρακτήρισε τον αγωγό EastMed, ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο ρ/σ "Στο Κόκκινο", και εξήγησε: «κυρίως από την ενεργειακή πλευρά, αλλά και γιατί συμβάλλει στη σταθερότητα της περιοχής και την ανάδειξη του ρόλου της χώρας μας στην ΕΕ, καθώς είναι πρώτη διασύνδεση της Ευρώπης που γίνεται με ενεργειακές πηγές της Μέσης Ανατολής».

Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι «όπως αναγνωρίζει και η ΝΔ με το σημείωμα που εξέδωσε προ ημερών, όχι απλά υλοποιήθηκε δηλαδή προχώρησε πάρα πολύ σημαντικά, αλλά θεμελιώθηκε επί των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως αυτούς τους μήνες έγιναν και όλες οι υπόλοιπες ενέργειες που οδήγησαν στη χθεσινή υπογραφή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η λειτουργία αυτού του αγωγού αφορά και πλευρές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής άμεσες, όπως είναι η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στις ΗΠΑ και άρα, όπως εξήγησε ο κ. Βούτσης, «τους όρους και τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση της αναβαθμισμένης ελληνοαμερικανικής συμφωνίας η οποία ήδη έχει περάσει και θα δρομολογηθεί και από πλευράς της χώρας». «Αντιλαμβάνεστε ότι μια τέτοια μείζονα συμφωνία δεν μπορεί παρά να έχει ρητές προϋποθέσεις και δεσμεύσεις για την ασφάλεια και του αγωγού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Βούτσης μίλησε για την αναγκαιότητα μαχητικής και τεκμηριωμένης αντιπολίτευσης «πάνω σε πλήθος θεμάτων, τα οποία καθημερινά αυξάνονται και παράγουν ακριβώς αυτή τη δυσαρμονία και με τις προεκλογικές της ΝΔ αλλά και την ορατή, αδρή διακριτότητα ανάμεσα στη διακυβέρνηση της Αριστεράς από τη διακυβέρνηση της Δεξιάς και παράγουν και μια απόσταση και σοβαρές αμφισβητήσεις πια στο κοινωνικό σώμα, άρα υπάρχει μια ατζέντα μια ύλη απλωμένη η οποία θα απλώνεται όλο και περισσότερο».

«Επ' αυτών των ζητημάτων καλούμαστε, είναι η πρόκληση, είναι αν θέλετε η εντολή η λαϊκή που πήρε με αυτό το μεγάλο ποσοστό στις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, να ανταποκριθούμε στη Βουλή, στην κοινωνία, στους δρόμους, στα κινήματα δηλαδή, στην ενθάρρυνση των εργαζομένων, και ως ασπίδα προς τους εργαζόμενους» δήλωσε χαρακτηριστικά.