Ο διπλωματικός μαραθώνιος Μητσοτάκη σε Ουάσιγκτον, Νταβός και Παρίσι

Ο διπλωματικός μαραθώνιος Μητσοτάκη σε Ουάσιγκτον, Νταβός και Παρίσι

Στο φουλ τον Ιανουάριο οι πολιτικές «μηχανές» της κυβέρνησης

Στο φουλ θα δουλεύουν τον πρώτο μήνα του έτους οι πολιτικές και διπλωματικές «μηχανές» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προκειμένου να αναδειχθούν ακόμα περισσότερο οι ελληνικές θέσεις, έναντι της τουρκικής προκλητικότητας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Το πρώτο και βασικότερο την παρούσα χρονική συγκυρία είναι η ανάσχεση της τουρκικής επιθετικότητας και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω τα διπλωματικά ερείσματα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται μεταξύ άλλων η αυριανή υπογραφή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Ισραηλινό ομόλογό του Βενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη της συμφωνίας για τη δημιουργία του αγωγού φυσικού αερίου East Med. Παράλληλα στις 4 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η διευρυμένη τριμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στο Κάιρο όπου θα βρεθούν στο επίκεντρο τα ενεργειακά ζητήματα της ανατολικής Μεσογείου καθώς επίσης και η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, ενώ στις 7 Ιανουαρίου ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρίσκεται στον Λευκό Οίκο προκειμένου να έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Από τις ΗΠΑ, στις αρχές Ιανουαρίου, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί από τις 21 Ιανουαρίου έως τις 24 του μήνα, όπου εκεί έχουν προγραμματιστεί επαφές με εκπροσώπους επενδυτών και σημαντικών εταιρειών παγκοσμίως. Από τα μεγάλα στοιχήματα της διακυβέρνησης της ΝΔ αποτελεί η βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος αλλά και η προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδύσεων με βασικό στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Τέλος, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στα Ηλύσια Πεδία προκειμένου να συναντηθεί επισήμως με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος ως γνωστός ασκεί επίθεση με κάθε ευκαιρία κατά της Τουρκίας.