«Πυρά» Ραγκούση κατά Μπάμπη Παπαδημητρίου και Γιάννη Λοβέρδου

«Πυρά» Ραγκούση κατά Μπάμπη Παπαδημητρίου και Γιάννη Λοβέρδου

«Η ΝΔ διολισθαίνει προς επικίνδυνες και αντιδημοκρατικές αντιλήψεις»

Την έντονη αντίδραση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, προκάλεσαν δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι δικαιολόγησαν επίληψιμα περιστατικά από αστυνομικούς το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, «μάταια περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη να διακόψει τις χειμερινές του διακοπές, για να αποδοκιμάσει με κατηγορηματικό τρόπο τις αποτρόπαιες δηλώσεις των βουλευτών του, κ.κ. Μ. Παπαδημητρίου και Γ. Λοβέρδου, με τις οποίες συκοφαντούνται πολίτες και δικαιολογείται η αστυνομία να "ξεβρακώνει"».

Ο κ. Ραγκούσης σημειώνει, ότι «πλέον ζητούμε την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής για τη δημόσια συγγνώμη από τους δύο βουλευτές της ΝΔ», ενώ σχολιάζει ότι «παραδίδουμε στην κρίση των δημοκρατικών πολιτών την διολίσθηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη προς τέτοιες επικίνδυνες και αντιδημοκρατικές αντιλήψεις».

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, ότι οι δηλώσεις των προαναφερθέντων βουλευτών της ΝΔ «αναφέρονται σε μια εκτός κράτους δικαίου, ολοκληρωτικού τύπου έκνομη Αστυνομία, που δημοσίως πλέον ενθαρρύνεται από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, να παραβιάζει κατάφωρα την ισχύουσα νομοθεσία και το Σύνταγμα».

Επικαλούμενος την κείμενη νομοθεσία (Κώδικας Δεοντολογίας του Αστυνομικού-Π.Δ. 254/2004, Φ.Ε.Κ. 238/Α ́), ο κ. Ραγκούσης υπογραμμίζει ότι «προβλέπεται με απόλυτη σαφήνεια ότι: "Άρθρο 2. Συμπεριφορά κατά την αστυνομική δράση. δ. (Ο αστυνομικός) Σέβεται το δικαίωμα στη ζωή και την προσωπική ασφάλεια κάθε ατόμου. Δεν επιφέρει, δεν προκαλεί και δεν ανέχεται πράξεις βασανιστηρίων ή απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας και αναφέρει αρμοδίως κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων"».

Παρακαλούμε περιμένετε ...