Έρχεται ο «αστυνομικός διαμεσολαβητής» στον νόμο για τις πορείες

Έρχεται ο «αστυνομικός διαμεσολαβητής» στον νόμο για τις πορείες

Όσα προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας

Μέσα από 18 άρθρα, η κυβέρνηση ετοιμάζει το σχέδιό της για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του κλεισίματος του κέντρου της Αθήνας από συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», υπάρχουν τρεις βασικοί άξονες στο νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί, οι οποίοι κωδικοποιούνται: στον οργανωτή, τον αστυνομικό διαμεσολαβητή και την νέα ψηφιακή πλατφόρμα.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, κάθε διαδήλωση θα έχει τον «οργανωτή» της, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την ομαλή διεξαγωγή της σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., ενώ θα πρέπει να ενημερώνει τους συμμετέχοντες σε αυτή για τις υποχρεώσεις τους.

Επιπλέον, θα υπάρχει «αστυνομικός διαμεσολαβητής», ένας αξιωματικός που θα έχει άμεση ενημέρωση με τον «οργανωτή» της διαδήλωσης για ό,τι γίνεται στην πορεία.

Τέλος, αναμένεται να δημιουργηθεί μία ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο τους πολίτες για την εικόνα που θα επικρατεί στους δρόμους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Με βάση το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η πρόταση νόμου αναμένεται στη δημόσια διαβούλευση αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.