Πολάκης: Κάνατε έναν προϋπολογισμό που θα σκάσει σαν φούσκα

Πολάκης: Κάνατε έναν προϋπολογισμό που θα σκάσει σαν φούσκα

«Δίνει πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς» ανέφερε ο Γ. Κατρούγκαλος από το βήμα της Βουλής

Για προϋπολογισμό φούσκα έκανε λόγο, ο πρώην υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. «Κάνατε ένα προϋπολογισμό που έχει πάρα πολλά ψέματα. Είναι η τέταρτη φούσκα που θα σκάσει. Έσπασε η φούσκα με το "Μακεδονικό", το Μάτι και την κλιματική αλλαγή, τα συρματοπλέγματα στο Αιγαίο», ανέφερε ο κ. Πολάκης.

Ακόμα, υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση πήρε 200 εκατ. ευρώ από το μαξιλάρι ασφαλείας που είχε δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και αντί να τα δώσει σε αυτούς που τα έχουν πραγματική ανάγκη τα δίνει σε αυτούς που έχουν ακίνητη περιουσία πάνω από ένα εκατ. ευρώ.

«Περιμένετε να πιάσετε ρυθμούς ανάπτυξης 2,8% όταν κόβεται το μέρισμα από αυτούς που καταναλώνουν και είναι η ατμομηχανή της οικονομίας, τα μικρά και μεσαία κοινωνικά στρώματα;» σημείωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακόμα άσκησε κριτική στον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, γιατί σταμάτησε το πρόγραμμα ο ΦιλόΔημος, λέγοντας ότι επειδή δεν είναι σώμα της ΝΔ προσπαθεί να στήσει ένα μηχανισμό επιρροής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατρούγκαλος: Είναι προϋπολογισμός αντίστροφης αναδιανομής

Επικριτικός τόσο για την οικονομική όσο και για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020. Παράλληλα αμφισβήτησε ότι δεν είναι ταξικός ο προϋπολογισμός όπως αναφέρε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχει όμως κοινωνικό πρόσημο, είναι προϋπολογισμός αντίστροφης αναδιανομής, δίνει πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς;».

Ακόμα, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός του ΥΠΕΞ είναι μικρότερος από την προηγούμενη χρονιά και επέκρινε τη κυβέρνηση ότι «ο προσανατολισμός της στην εξωτερική πολιτική δεν έχει πυξίδα και σταθερή στρατηγική».

«Στο προσφυγικό και στα ελληνοτουρκικά αιφνιδιάστηκατε, λες και ήταν κεραυνός εν αιθρία οι εξελίξεις. Δεν είχατε συνεπή πολιτική αλλά συνεχείς παλινωδίες», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

1
σχόλιο
  1. avatar Κάντε

    κι έναν κρυφό, δεύτερο..! Εάν δεν ξέρετε πως, ρωτήστε τον Παυλάκη, ξέρει αυτός...

Παρακαλούμε περιμένετε ...