Με τα χέρια ψηλά στη Βουλή ο Κλέων Γρηγοριάδης: «Παραδίνομαι… παραδίνομαι»!

Με τα χέρια ψηλά στη Βουλή ο Κλέων Γρηγοριάδης: «Παραδίνομαι… παραδίνομαι»!

Ο ιδιαίτερος τρόπος που επέλεξε να διαμαρτυρηθεί

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο επέλεξε να διαμαρτυρηθεί στη Βουλή ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας το τελευταίο διάστημα και τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο βουλευτής ανέβηκε στο βήμα συκώνοντας τα χέρια και επαναλαμβάνοντας τη λέξη «παραδίνομαι», θέλοντας να στηλιτεύσει τα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια συλλήψεων στα Εξάρχεια την περασμένη Παρασκευή, μετά την ολοκλήρωση της πορείας μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Ο Κλέων Γρηγοριάδης θέλησε να αναπαραστήσει τον πολίτη, που δέχθηκε επίθεση από τα ΜΑΤ το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια λέγοντας: «Έστω ότι ήμουν αντεξουσιαστής, ταραχοποιός. Δεν μπορεί να φωνάζω "παραδίνομαι" και να συνεχίζουν να με χτυπούν, να με κλωτσάνε στην κοιλιά, στα γεννητικά όργανα και στο στήθος, όταν είμαι εμφανώς άοπλος και παραδομένος. Γιατί όλη αυτή η αγριότητα; Να τη χαίρεστε, αν είναι αυτή η δημοκρατία σας».

Ο ίδιος περιέγραψε καρέ-καρέ το βίντεο, που έκανε το γύρο του διαδικτύου, υποστηρίζοντας ότι οι δύο συλληφθέντες -ένας εκ των οποίων ο ημίγυμνος διαδηλωτής που έχει πυροδοτήσει την μήνη του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη κυβέρνησης- ήταν σαφώς άοπλοι και παραδομένοι.