Ορκίστηκε ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, Κ. Βλάσης

Ορκίστηκε ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, Κ. Βλάσης

Πήρε τη θέση του Αντώνη Διαματάρη

Oρκίστηκε στο προεδρικό μέγαρο ο Κώστας Βλάσης, ως νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον επίσκοπο Ωρεών, Φιλόθεος.

Ο κ. Βλάσης, βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας, ορίσθηκε νέος υφυπουργός Εξωτερικών, μετά από την παραίτηση του Αντώνη Διαματάρη.

Ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστας Βλάσης, έστειλε το μήνυμα πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να δικαιώσει τις προσδοκίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και τις προσδοκίες όλων των αποδήμων Ελλήνων, με τους οποίους, όπως επισήμανε, τον συνδέει ένας ιδιαίτερος και ισχυρός δεσμός που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια.

Συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα, ο κ. Βλάσης τόνισε πως τώρα δεν είναι ώρα για τίποτε άλλο πέρα από σκληρή δουλειά, ώστε ενωμένοι να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τους Έλληνες όπου κι αν αυτοί βρίσκονται, στην Ελλάδα αλλά και σε κάθε γωνιά της γης. «Πιστέψτε με, οι ομογενείς αποτελούν ένα από τα πλέον ισχυρά κύτταρα του Ελληνισμού και αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτο. Με την εμπειρία τους, τη γνώση τους αλλά και την αδιαμφισβήτητη αγάπη τους για την πατρίδα, μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στο να φτιάξουμε μια χώρα όπως τη θέλουμε κι όπως την ονειρευόμαστε» υπογράμμισε περαιτέρω ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, στη δήλωσή του ο κ. Βλάσης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που του εμπιστεύθηκε τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών με αρμοδιότητα τα θέματα Απόδημου Ελληνισμού και δήλωσε πως η επιλογή του αποτελεί μεγάλη τιμή κι ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για τον ίδιο. Επίσης, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του αλλά και όλους όσοι τον στηρίζουν και δείχνουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Κλείνοντας, θέλησε να ευχαριστήσει από καρδιάς τον Αντώνη Διαματάρη για την εγκάρδια υποδοχή του, του ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο του και δήλωσε βέβαιος ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στην Ελλάδα και τους Έλληνες από όποιο πόστο κι αν χρειαστεί, καθώς ο απόδημος Ελληνισμός αποτελεί μεράκι και αγάπη του και πως θα συνεχίζει να τον στηρίζει και να τον ενδυναμώνει.