Αιχμηρή απάντηση του Ελληνικού ΥΠΕΞ στις νέες τουρκικές προκλήσεις

Αιχμηρή απάντηση του Ελληνικού ΥΠΕΞ στις νέες τουρκικές προκλήσεις

«Εκθέτει την Τουρκία η διαρκής προσπάθεια της να διαστρεβλώσει ιστορικά γεγονότα»

Σκληρή απάντηση στην νέα προκλητική δήλωση του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έδωσε ο εκπρόσωπος του Ελληνικού ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Όπως αναφέρει «η ύβρις είναι η επιλογή εκείνου που δεν μπορεί να αποδεχθεί την Ιστορία του. Εκείνου που δεν έχει επιχειρήματα και προτιμά να προκαλεί και να απειλεί. Εκείνου που αρνείται πεισματικά να σεβαστεί του κανόνες που ισχύουν έναντι όλων και που αξιώνει, αυθαιρέτως, ειδική μεταχείριση».

Τονίζει, ότι «η διαρκής προσπάθεια της Τουρκίας να διαστρεβλώσει ιστορικά γεγονότα προκαλεί θλίψη και την εκθέτει. Όπως και η χρήση, από πλευράς της, ανοίκειων εκφράσεων. Δεν θα την ακολουθήσουμε».

«Καλούμε την Τουρκία να αποστεί από περαιτέρω προκλήσεις και να εργαστεί προς την κατεύθυνση του διαλόγου και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου» αναφέρει ο κ. Γεννηματά και καταλήγει υπογραμμίζοντας: «Ας αντιληφθεί, ότι η καλή γειτονία, η ασφάλεια και η σταθερότητα, καθώς και η ευημερία της ευρύτερης περιοχής μας, θα ωφελήσουν και την ίδια».

Παρακαλούμε περιμένετε ...