Χατζηδάκης: Δεν επηρεάζει η Τουρκία το πρόγραμμα μας εξορύξεων

Χατζηδάκης: Δεν επηρεάζει η Τουρκία το πρόγραμμα μας εξορύξεων

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τους υδρογονάνθρακες στη χώρα μας

Κανονικά θα προχωρήσει το ελληνικό πρόγραμμα εξορύξεων και ερευνών, σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας σήμερα Κυριακή στον τ/σ ΣΚΑΙ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Δεν επηρεαζόμαστε από το τι κάνει η Τουρκία, δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε, προχωρούμε το πρόγραμμα κανονικά και με μεγάλη φροντίδα για το περιβάλλον» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης. «Η Ελλάδα από το 2014 έχει παραχωρήσει 13 οικόπεδα σε Ιόνιο και Νότια της Κρήτης. Επί ΣΥΡΙΖΑ παραχωρήθηκαν τέσσερα οικόπεδα, δυο στο Ιόνιο και δυο νοτίως της Κρήτης, στα οποία μετέχουν η γαλλική TOTAL και η αμερικανική EXXON Mobil, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίζει τις δικές του παραχωρήσεις» ανέφερε ο υπουργός.

Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «ούτε γειτονεύουν, ούτε έχουν έναντι ακτές Τουρκία και Λιβύη και το σύμφωνό τους δεν έχει καμία αξία». «Η Ελλάδα παίζει σωστά τα χαρτιά της, η Τουρκία είναι απομονωμένη στο γελοίο θέμα με Λιβύη. Καταδικάστηκε η στάση της από ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ, Αίγυπτο και ο πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής» πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα υψώνει τη φωνή της δεν παραιτείται των δικαίων της με σταθερότητα και αποφασιστικότητα θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της» επεσήμανε ο υπουργός.