Απελάθηκε ο πρέσβης της Λιβύης

Απελάθηκε ο πρέσβης της Λιβύης

To ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας - Στην Αθήνα έρχεται την Πέμπτη ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής

Την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής η ελληνική κυβέρνηση δια του υπουργείου Εξωτερικών, αφού του είχε ζητηθεί το μνημόνιο συνεργασίας με την Τουρκία αλλά αυτό δεν δόθηκε ποτέ στην ελληνική πλευρά και όπως ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ο υπουργός Νίκος Δένδιας «ζητήθηκε από τον πρέσβη της Λιβύης να αποχωρήσει από τη χώρα μέσα σε 72 ώρες».

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η απόφαση απέλασης είναι έκφραση δυσαρέσκειας της ελληνικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση της Τρίπολης και επισήμανε πως ελήφθη αφού «η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που είχαμε θέσει».

Ο κ. Δένδιας προσέθεσε πως το κείμενο της συμφωνίας φέρει την υπογραφή του υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης, ο οποίος παρέσχε τον Σεπτέμβριο στην ελληνική πλευρά διαβεβαιώσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση

Η απέλαση δεν συνιστά διακοπή διπλωματικών σχέσεων, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Αθήνα θα βρίσκεται την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων Αγκίλα Σάλεχ Ίσα Γκουαϊντέρ (Agila Saleh Issa Gwaider), κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου η τουρκική Βουλή επικύρωσε το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.