Βορίδης: Μειώνουμε το κόστος παραγωγής των αγροτών

Βορίδης: Μειώνουμε το κόστος παραγωγής των αγροτών

Ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης μιλώντας στο 2ο Συνέδριο Εκμηχάνισης της ελληνικής γεωργίας ανέδειξε το τεράστιο πεδίο ευκαιριών που γεννά ο εκσυγχρονισμός της ελληνικής γεωργίας και τον καθοριστικό ρόλο που πρόκειται να διαδραματίσει στο άμεσο μέλλον η εκμηχάνιση του πρωτογενούς τομέα ως μέσο ανάπτυξης για τον αγροτικό κόσμο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι μετά την επίλυση μίας περίπλοκης νομικής κατάστασης με την οποία τα Σχέδια Βελτίωσης είχαν περιέλθει σε αδιέξοδο με αποκλειστική ευθύνη της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργούνται ιδιαιτέρως ισχυρές βάσεις για τη μετάβαση της ελληνικής γεωργίας στη νέα εποχή.

«Επίλυση που οφείλεται αφενός στη σκληρή μας δουλειά, αφετέρου στην πολιτική βούληση της κυβέρνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το Υπουργείο έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας προς όφελος των αγροτών μέσα από τη δημιουργία δύο μοναδικών χρηματοδοτικών εργαλείων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι μέσω αυτών των μοναδικών εργαλείων πρόκειται να διοχετευθούν στους αγρότες 600 και πλέον εκατομμύρια ευρώ με τη μορφή χαμηλότοκων δανείων. Εάν σε αυτά συνυπολογιστούν και τα 600 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν τα σχέδια βελτίωσης, τότε γίνεται σαφές ότι το συνολικό ποσό που θα τεθεί στη διάθεση των αγροτών ώστε να επενδύσουν στην ελληνική γη και να συνεχίσουν να παράγουν ελληνικά προϊόντα υψηλών προδιαγραφών μέσα από σύγχρονες καλλιεργητικές μεθόδους με ταυτόχρονη μείωση του κόστους παραγωγής, ανέρχεται στο 1,2 δισ. ευρώ.