Παίρνουν πίσω το «πάγωμα» των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με Τουρκία

Παίρνουν πίσω το «πάγωμα» των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με Τουρκία

Τι αναφέρουν πηγές του Μαξίμου για το θέμα - Επίθεση στην κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ανατροπή στο ζήτημα των συζητήσεων με την Τουρκία για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) σε στρατιωτικό επίπεδο, καθώς πηγές του Μεγάρου Μαξίμου υποστηρίζουν πως δεν «παγώνει» ο διάλογος και συνεχίζεται κανονικά.

Νωρίτερα υπήρξαν διαρροές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα προχωρά στην αναστολή των συζητήσεων με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) σε στρατιωτικό επίπεδο, μετά τις τουρκικές προκλήσεις της τελευταίας περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο αναμένεται συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και 'Αμυνας των δύο χωρών.

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Κουμουνδούρου.

«Παραμονή της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία και λίγες ώρες αργότερα από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται σε ΜΜΕ ότι το ΥΠΕΘΑ έχει μαύρα μεσάνυχτα και ότι τα ΜΟΕ συνεχίζονται κανονικά.

Αυτή δυστυχώς δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης.

Τα εθνικά θέματα και ιδίως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη χειρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τέτοια πρωτοφανή ανευθυνότητα».