Συνομιλίες Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στο Κάιρο

Συνομιλίες Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στο Κάιρο

Στην ατζέντα οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης

Στην Αίγυπτο βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, υπό το πρίσμα και της πρόσφατης υπογραφής μνημονίου μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

Μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση τους που διήρκεσε 45 λεπτά, ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

«Προσεγγίζοντας το Κάιρο, όπου θα έχω συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό μου, Sameh Shoukry, για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης», σημείωσε στην ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο twitter ο κ. Δένδιας.

Τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο Πολιτικός Δ/ντής Κυριάκος Λουκάκης, ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο Νίκος Γαριλίδης, ο Δ/ντής του διπλωματικού γραφείου του υπουργού κ. Γιάννης Τσαούσης και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας των δύο αντιπροσωπειών ενώ ο κ. Δένδιας θα επιστρέψει το απόγευμα της Κυριακής στην Αθήνα.