ΜέΡΑ 25 για φορολογικό: Επιβεβαιώνεται η μονιμότητα των έκτακτων μέτρων

ΜέΡΑ 25 για φορολογικό: Επιβεβαιώνεται η μονιμότητα των έκτακτων μέτρων

«Αφού λοιπόν, τελείωσαν τα μνημόνια, καταργήστε αυτά τα μέτρα» ανέφερε ο εισηγητής του κόμματος, Κρίτων Αρσένης

Επιβεβαιώνεται η μονιμότητα των έκτακτων μέτρων που είχαν ψηφιστεί με την υπαγωγή στα μνημόνια, ανέφερε ο εισηγητής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης, κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

«Επειδή επαίρεται ο υπουργός και η κυβέρνηση ότι δεν διαμαρτύρεται κανείς για αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο, ότι κανείς δεν ζητάει να αποσυρθούν διατάξεις, λυπάμαι που θα το πω, αλλά τα χρόνια των μνημονίων, και από τα τρία μεγάλα κόμματα του Κοινοβουλίου, έχουν περάσει τόσοι πολλοί φόροι και επιβαρύνσεις, που ναι, ότι μας φέρατε κάποιες σημειακές βελτιώσεις, προφανώς, δεν επαναστατεί κανείς για τις σημειακές βελτιώσεις που μπορεί να φέρατε, η ουσία όμως παραμένει ότι επιβεβαιώνετε τη μονιμότητα αυτών των έκτακτων μέτρων», είπε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 και πρόσθεσε: «Κάνετε τα μέτρα της κρίσης- που πλέον λέτε ότι τελείωσαν τα μνημόνια- μόνιμα. Αφού λοιπόν, τελείωσαν τα μνημόνια, καταργήστε τα! Αν όλοι υποστηρίζετε ότι έχουν τελειώσει τα μνημόνια και είμαστε μια ελεύθερη χώρα, καταργήστε αυτά τα μέτρα!».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Αρσένης κάλεσε τα άλλα κόμματα να ψηφίσουν την τροπολογία του ΜέΡΑ 25 για τον ΦΠΑ στα νησιά. «Η επίπτωση στην επιχειρηματικότητα που τόσο "κόπτεστε" ότι σας νοιάζει, είναι τεράστια. Η επίπτωση στην επιλογή ενός ανθρώπου να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση, είναι τεράστια αρνητική. Αν, λοιπόν, εννοείτε αυτά που λέτε, κάποια στιγμή και ότι υπήρχαν τα μνημόνια, αλλά και ότι σας ενδιαφέρει η επιχειρηματικότητα, σταματήστε αυτό το φόρο για τους κατοίκους και για τους επιχειρηματίες εκεί πέρα αλλά και για τους κατοίκους οι οποίοι ζουν σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες, απ' ό,τι όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες. Η έννοια της νησιωτικότητας είναι και ευρωπαϊκή έννοια χρειάζεται να την υλοποιήσουμε, όμως», είπε ο κ. Αρσένης και πρόσθεσε ότι το ΜέΡΑ25 καταθέτει «τροπολογία για την κατάργηση του 100% της προκαταβολής του φόρου».