Εγκάρδια συνάντηση Τσίπρα-Ολάντ στο Παρίσι

Εγκάρδια συνάντηση Τσίπρα-Ολάντ στο Παρίσι

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον Πιερ Μοσκοβισί

Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στο Παρίσι, με αφορμή τη συμμετοχή του στα εγκαίνια της νέας έδρας Δημοσίου Χρέους του Πανεπιστημίου Sciences Po, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε την Τρίτη με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας και γ.γ του Σοσιαλιστικού Κόμματος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ.

Οι δύο άνδρες, όπως φαίνεται και από τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που ακολουθούν, συναντήθηκαν σε εγκάρδιο κλίμα και συζήτησαν για το μέλλον της ευρωζώνης και της Αριστεράς.

«Είχαμε πολλά να πούμε για το χθες, μα ακόμη περισσότερα για το σήμερα και το αύριο. Συζητήσαμε για το μέλλον της Ευρωζώνης, το προσφυγικό και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια. Και φυσικά για την Αριστερά στην Ευρώπη, που πρέπει να ξαναβρεί το βηματισμό της με ενότητα και περισσότερη τόλμη» έγραψε ο Αλ. Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Facebook.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε το πρωτότυπο συνεργατικό supermarket «La Louve». Εκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεναγήθηκε από ιδρυτικά μέλη του εξαιρετικά πετυχημένου συνεργατικού εγχειρήματος, το οποίο αριθμεί πλέον 8.000 μέλη που ψωνίζουν καθημερινά, συμμετέχοντας παράλληλα στη χρηματοδότηση, τη διοίκηση και τη λειτουργία της επιχείρησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει σε δείπνο των διοργανωτών της εκδήλωσης εγκαινίων της έδρας Δημοσίου Χρέους του Πανεπιστημίου Sciences Po με την παρουσία διανοουμένων και ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών και opinion makers.

Την Τετάρτη το μεσημέρι θα γευματίσει με τον απερχόμενο Επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί και το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Sciences Po, Ενρίκο Λέτα και τον πρόεδρο έδρας Δημοσίου Χρέους, Φρεντερίκ Μιόν. Στις 17:15 τοπική ώρα θα απευθύνει ομιλία στην εκδήλωση εγκαινίων έδρας δημοσίου χρέους της σχολής, με τίτλο «Μαθήματα από την Ελλάδα: συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα». Τη συζήτηση θα διευθύνει ο πρύτανης της σχολής και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει συνάντηση με νέους Γάλλους ακτιβιστές, καλλιτέχνες, ερευνητές, start uppers, και εκπρόσωπους της κοινωνίας των πολιτών. Τέλος, την Πέμπτη το πρωί θα συναντηθεί με τον Γάλλο Οικονομολόγο, Τομά Πικετί.